Haka hallitsi, mutta Gnistan vei pisteet Musariottelussa

Perinteinen Musariottelu ei saanut kolmituhatpäisen yleisön toivomaa lopputulosta, sillä vierailija Gnistan vei pisteet mennessään 1-2 -voitolla.

Pelin juoni oli se, että Haka hallitsi peliä lähes 70 prosenttisesti ja sai luotua riittävästi paikkoja ratkaista ottelu, mutta ei onnistunut hyödyntämään niitä. Gnistan sen sijaan oli tehokas, sillä se teki molemmista maalia kohti suuntautuneista laukauksistaan maalin, joista vastasivat kokeneet Roman Eremenko sekä Tim Väyrynen. Maalit olivat molemmille ensimmäiset Veikkausliigassa Gnistanin paidassa.

Vieraat saivat otteluun unelma-alun jo yhdeksännellä peliminuutilla. Väyrynen syötti oikealta maata pitkin boksiin ja pallo meni useamman pelaajan välistä taka-alueelle, missä odottaneella Eremenkolla oli helppo työ sijoittaa pallo oikeaan nurkkaan.

Myös ottelun toisesta osumasta vastasi Gnistan ja se syntyi, kun pelikello oli 69 minuuttia. Mamodou Sarr eteni päättäväisesti oikealta laidalta sisään ja syötti pallon maalin edustalle, missä puolestaan Väyrysellä oli nyt helppo työ iskeä pallo lähietäisyydeltä Haka -puolustuksen keskeltä ohi Anton Lepolan.

Pientä toivoa takaa-ajoon saatiin vain pari minuuttia myöhemmin, kun Marko Bacanin toi kotijoukkueen maalin päähän. Niklas Friberg keskitti vasemmalta ja Bacanin nousi korkeimmalle puskien pallon tarkasti oikeaan kulmaan 71. minuutilla.

Maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä enempää osumia ei ottelussa nähty ja näin Gnistan vei tärkeät pisteet matkassaan Oulunkylään.

Hakan päävalmentaja Andy Smith oli ymmärrettävästi turhautunut päivän esitykseen.

– Mikäli ei tee maaleja, ei voittaa, niin yksinkertaista se on!

– Pelimme oli ajoittain fantastista ja loimme riittävästi paikkoja voittaa tämä ottelu, mutta ratkaisut maalipaikoista eivät onnistuneet.

Hukattujen maalipaikkojen lisäksi päävalmentaja tuskasteli päästettyjä maaleja.

– Annoimme tänään kaksi helppoa maalia vastustajalle. Mutta se pitää ottaa oppituntina, sillä he ovat vielä nuoria pelaajia ja tämä pitää vain kääntää eduksemme. Kun saamme nämä asiat kuntoon, se tulee olemaan vahvuutemme loppukaudesta.