Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haki Kaurialasta sen, mitä halusikin

FC Haka ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura kohtasivat tiistai -illassa Hämeenlinnassa Suomen Cupin neljännesvälierä -ottelussa. Miesten Kakkosessa pelaava kotijoukkue haastoi pari sarjaporrasta ylempänä pelaavaa liigajoukkuetta tosissaan, mutta joutui lopulta taipumaan niukasti 0-1.

Ottelutauolla reilut kaksi viikkoa ollut Haka on saanut totutella nyt viikon uudistettuun, huippukunnossa olevaan Tehtaan kenttään, joten Kaurialan epätasainen luonnonnurmi tuotti alkuun valkopaidoille pallollisessa pelissä isoja vaikeuksia.

– Tiedettiin, että tulee vaikea peli, kun nähtiin tuo kenttä. Tuossa ei montaa syöttöä pystynyt pelaamaan ja meidän keskitykset, sekä laukaukset meni mihin sattui, Teemu Tainio manasi pelin jälkeen.

Päävalmentajan turhautumisen toki ymmärtää, sillä pallo todella pomppi arvaamattomasti kentän pinnasta. Pallo saattoi metrin matkalla pompata yli polvitaipeen, mikä teki pelistä täysin arvaamattoman.

Avauspuolikas tarjosi toki molemmille joukkueille omat paikkansa maalintekoon, mutta niin Mika Hilander koskilaisten maalilla, kuin ex-Haka Joonas Immonen HJS:n maalilla hoitivat tonttinsa mallikkaasti.

Salomo Ojala pääsi viimeisen vartin aikana kahdesti koittamaan maalintekoa laatupaikoilta, mutta niin Donaldo Ackan keskityksestä avautunut puskupaikka, kuin noin 10 metristä lähtenyt laukaus jäivät varmasti Immosen hanskoihin.

Tauolle siirryttiin siis 0-0 -tasalukemissa ja se sai mustavalkoisten valmennuksen reagoimaan tilanteeseen. Kolmella topparilla aloittanut Haka vaihtoi neljän puolustuslinjaan, jolloin Anthony Herbert jäi sivuun ja tilalle tullut Atte Sihvonen otti paikkansa keskikentän pohjalta.

Toinen jakso ei kuitenkaan lähtenyt sujumaan toivotusti ja siihen penkillä reagoitiinkin triplavaihdolla, kun Stavros Zarakostas, Seth Saarinen ja Henri Malundama jättivät kentän 66. minuutilla. Heidän tilalleen juoksivat Lee Erwin, Elias Collin ja monikäyttöinen Tino Purme, joka pääsi tällä kertaa täyttämään oikean laitapuolustajan paikan.

Vaihdot eivät kuitenkaan tuottaneet toivottua tulosta nopeasti ja mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä todennäköisemmältä rangaistuspotkukilpailu näytti.

– Mitä pidemmälle peli pysyi nolla-nollassa, niin tottakai se satoi tänään HJS:n laariin, Tainio pohti.

Pilkulle ei tiistai -illassa kuitenkaan tarvinnut mennä, sillä lopulta Janne-Pekka Laine otti sankarin viitan harteilleen. Hakalla oli hyvä paine rangaistuspotkualueen sisällä, mutta useampikin yritys jäi puolittaiseksi niin kentästä, kuin kotijoukkueen uhrautuvasta puolustuksestakin johtuen. Laine sai kuitenkin lopulta pelivälineen itselleen, haki maltilla jalkansa vapaaksi ja laukoi voittomaaliksi jääneen 0-1 -osuman Joonas Immosen selän taakse.

– Ekalla puoliajalla meillä oli paikkoja, mutta kyllähän me tokalla oltiin aika luokattomia. Cupissa se on kuitenkin vain se jatkopaikka, mikä merkkaa!

– HJS:lle iso hatunnosto, että panivat meidät ahtaalle. Tuolla kentällä ei nyt tänään parempaan pystytty, mutta se mitä tultiin hakemaan, me myös saatiin, Tainio päättää tyytyväisenä.

Kotijoukkue HJS todellakin laittoi pelissä kaiken kehiin ja erityisesti ex-hakalaisilla vaikutti olevan extra -lataus ottelussa.

– Upea matsi se oli ja hieno kokemus kyllä. Hienon väännön pojat antoi kyllä ja annettiin kyllä kaikkemme. Pikkasen harmittavasti annettiin siinä maali, mutta päästiin kyllä haastaan ihan tosissaan ja tosi hyvä fiilis, kertasi tunnelmiaan viime kauden jälkeen Hakan jättänyt Jami Kyöstilä.

– Kyllä sitä jo aiemmilla kierroksilla vähän jännäs arvontoja, että joko nyt Haka sieltä tulis, mutta nyt vihdoista viimein se saatiin ja tosi hieno oli päästä haastamaan!

Myös Ykkösessä Hakan paidassa esiintynyt Jonni Thusberg oli pelipäällä ja nautti pelaamisesta entistä seuraansa vastaan.

– Tuntui kivalta! Hakaa vastaan on aina kiva pelata, siellä on paljon tuttuja. Oli kanssa kiva, kun oli tuollainen huono kenttä, niin ei oltu ihan niin myllyssä, mies virnisti.

– Tänään oli lähellä kyllä. Vähän jäi huono maku suuhun, olis nyt mennyt edes rankkareille, hyökkääjä harmitteli.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelusta.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

HJS:n raportti täältä.

Kuvat: Kati Ojala

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT