Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka avaa Ykkösen kauden HIFK:n isäntänä

Miesten Ykkösen kausi 2018 alkaa täydellä kierroksella lauantaina. Tehtaan kentällä vastakkain ovat perinteikkäät kilpakumppanit Haka ja Helsingin IFK.

Joukkueet olivat edellisen kerran samalla sarjatasolla kaudella 2014, jolloin IFK nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen Ykkösen voittajana Veikkausliigaan. Tuolloin kohdattiin kahdesti Tehtiksellä ja kertaalleen Olympiastadionilla ja noissa otteluissa helsinkiläiset olivat niskan päällä. Tähtirinnat hakivat Tehtikseltä 4-1-vierasvoiton alkukaudesta. Tuon Haka onnistui kuittaamaan kesäkuisessa kotiottelussa Jarno Mattilan maalilla 1-0-voittoon päättyneessä ottelussa, mutta Stadikalla IFK otti jälleen ohjat käsiinsä ja vei pisteet maalein 2-1.

IFK:n Veikkausliigavisiitti kesti lopulta kolmen kauden ajan. Viime kaudella putoaminen koitti karsintojen kautta, kun FC Honka vei Veikkausliigapaikan itselleen tiukkojen vaiheiden jälkeen. Hakan päävalmentaja Keith Armstrong on pannut merkille IFK:n vahvuudet lauantaita silmällä pitäen.

– HIFK on iso seura ja putosi osin jopa huonolla tuurilla. Kauden päättäneet pelit olivat tosi tiukkoja. Heillä on edelleen todella kokenut joukkue ja vaikka muutama kokenut pelaaja lopettikin, niin Pekka Sihvola, Esa Terävä, Jukka Halme, Pauli Kuusijärvi, Jani Bäckman, Tomi Maanoja ja kumppanit ovat kokeneita Veikkausliigapelaajia. Heillä ei varmasti puntit tutise Ykkösen kauden avauksessa.

Haka päätyi menneellä kaudella Ykkösen keskikastiin sijoittuen lopulta kuudenneksi. Näin ollen niin sanottu Ykkösen kotietu, eli ylemmältä sarjapuolikkaalta irtoava ylimääräinen kotiottelu jäi haaveeksi tälle kaudelle.

Puolen vuoden tauon jälkeen on jo korkea aika aloittaa sarjapelit. Pitkä tauko näkyy intona Hakan joukkueessa.

– Meillä on todella hyvä harjoitusviikko takana ja tänäänkin oli harjoituksissa todella vakuuttava meininki. Me olemme nyt joukkueena tehneet neljä kuukautta hommia tätä varten ja joukkueesta kyllä huomaa, että kauden aloitusta odotellaan. Sellaista sopivaa intoa on pojissa havaittavissa.

Oman joukkueensa tekemisestä Armstrong löytää helposti sen kulmakiven, jonka avulla pisteet jäävät Tehtikselle.

– Oma puolustuspelaaminen on tietenkin se, mistä lähdetään liikkeelle. Se pitää pysyä kasassa huomenna ja vaikka meidän puolustuslinja on vähän elänyt vielä kauden alla, niin luotan, että koko joukkueena onnistumme puolustussuuntaan tiiviisti. Puolustus on kuitenkin se osa-alue pelistä, joka pitää olla ensimmäisenä kunnossa.

Vaikka päävalmentaja nostaakin alakerran esille pelin teemoista ensimmäisenä, ei odotettavissa ole mitään staattista kyttäämistä.

– Hyvä ja viihdyttävä peli huomenna on edessä. Tehtikselle saapuva yleisö saa varmasti rahoilleen vastinetta, Armstrong lupaa.

Haka on muuten valmiina lauantain kauden avaukseen, mutta yksi ongelma on vielä ratkaisematta.

– Se on tietenkin hyvä uutinen, että kaikki 22 pelaajaamme ovat pelikunnossa, mutta se aiheuttaa sen positiivisen ongelman, että meillä on ”Temen” (Teemu Tainio) kanssa tosi iso ryhmä, josta meidän tehtävämme on löytää juuri ne oikeat 11 pelaajaa avauskokoonpanoon. Toisaalta tässä tilanteessa penkille jää myös paljon hyviä pelaajia sitä varten, jos pelin rytmiä pitää yrittää muuttaa kesken pelin.

Hakan tuorein hankinta, serbialainen Marko Paunovic, on hyvin suurella todennäköisyydellä kokoonpanon ulkopuolella vielä lauantaina.

– ”Oka” (Olli Huttunen) on ollut koko ajan puhelimessa, joten Markon paperit saattavat hyvinkin olla perillä jo lauantaina, mutta emme ole suunnitelleet Markoa vielä mukaan. Annetaan hänelle hieman aikaa tottua tekonurmeen ja hakea pelituntumaa harjoitusten kautta ennen kuin heitetään hänet mukaan. Hänestä ja hänen kokemuksestaan on varmasti paljon apua meille kauden kuluessa, Armstrong päättää.

Ykkösen kauden avaus Hakan ja HIFK:n välillä alkaa Tehtiksellä lauantaina 28.4. kello 17.00. Matsietkot ja jälkipelit pelataan tuttuun tapaan Tehtiksen Paviljongissa. Ota kaverit mukaan ja tule nauttimaan huippufutiksesta Suomen kauneimmalle stadionille!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT