Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka aloittanut valmistautumisen kauteen

Haka aloitti harjoitukset heti uuden vuoden jälkeen ja joukkueen harjoituksissa on täysi höyry päällä. Hakan ensimmäiset tosihaasteet odottavat jo kuun lopulla, kun Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut alkavat.

Keith Armstrong otti virallisesti ohjat käsiinsä viime viikon maanantaina, kun joukkue palasi takaisin harjoituskentille. Armstrong oli tyytyväinen ensimmäisen harjoitusviikon antiin.

– Harjoitukset ovat alkaneet hyvin. Meillä on ringissä tällä hetkellä myös Hakan junioreita. On tärkeä katsastaa myös heitä. Lisäksi meillä on muutamia testipelaajia mukana joukkueessa.

– Pelaajat olivat pitäneet itsensä hyvässä kunnossa ja asenne on ollut erinomainen. Tilanne on kaikille vielä vähän uusi, kun on uusi valmentaja, mukana on uusia pelaajia ja se tekee asiasta vähän erityisen.

Hakan joukkue on kokenut talven aikana vaihtuvuutta. Viime kauden joukkueesta mukana eivät jatka Chris James, Etchu Tabe, Cheyne Fowler, IFK Mariehamniin siirtynyt Aapo Mäenpää, KuPS:ssa uraansa jatkava Joni Mäkelä, AC Ouluun vaihtanut Eero-Matti Auvinen sekä Gnistanin kanssa sopimuksen tehnyt Jesse Ahonen. Tällä hetkellä Hakalla on koossa 13 pelaajasopimusta, joista uutena nimenä on paluun valkopaitaan tehnyt Kalle Multanen. Uusia pelaajakandidaatteja kartoitetaankin jatkuvasti.

– Etsimme tällä hetkellä keskuspuolustukseen pelaajaa. Meillä on pelaajia, jotka voivat pelata myös topparina kuten Jaakko Rantanen sekä Juho Saarinen, mutta haemme edelleen topparia. Keskikentän keskustamme on hyvässä kunnossa, sillä meillä on siinä Mäenpää, Helminen, Lähdesmäki ja Popovitch. Tarvitsemme joukkueeseen hieman kokemusta keskikentälle ja puolustukseen. Kokemus on tärkeä pelillisesti, mutta samalla nuoret pelaajamme voivat oppia kokeneemmilta pelaajilta.

– On pelaajia, jotka hakevat sopimusta liigaseuroista eivätkä välttämättä syystä tai toisesta saa sopimusta. Silloin he saattavat alkaa katsoa Ykkösen seuroja eli siinä mielessä olemme vähän myös muiden armoilla. Meillä on katseet koko ajan uusissa pelaajissa ja tällä hetkellä on paljon sekä kotimaisia että ulkomaalaisia pelaajia tarjolla. Ensin katsastamme omat pelaajamme, sitten lähialueiden pelaajia ja sen jälkeen alamme katsoa pelaajia muualta, ”Keke” valottaa.

Suomen Cup alkaa 21.1.

Suomen Cup uudistui täksi kaudeksi.  Joukkueet on jaettu alueellisesti viiteen kuuden joukkueen lohkoon, joissa pelataan yksinkertainen sarja. Lohkojen voittajat pääsevät suoraan puolivälieriin. Lohkojen kakkoset sekä paras lohkokolmonen etenevät puolivälieräkarsintaan, jossa pelataan yksiosaiset ottelut ja niiden voittajat pääsevät puolivälieriin.

Hakalla on kova lohko, sillä mukana on Veikkausliigassa pelaavat FC Lahti, Ilves, JJK, KuPS ja lohkon kuudentena joukkueena on Kakkosessa pelaava MP.

– Suomen Cup on tällä kaudella hieman erilainen. Yleensä altavastaaja voi voittaa yhdessä ottelussa, mutta nyt meillä on neljä Veikkausliigajoukkuetta vastassa. Se on meille valtava haaste, mutta samalla hieno mahdollisuus nähdä missä menemme. Odotamme innolla cupia.

Vaikka cup ja siinä menestyminen kuuluvat olennaisena osana valkeakoskelaiseen jalkapalloperinteeseen, on katseet kuitenkin tähdätty kesään ja huhtikuun lopussa alkavaan Ykkösen kauteen.

– Totta kai haemme cupista menestystä, mutta täytyy muistaa, että vastassa on neljä liigajoukkuetta. Kestää varmasti aikansa ennen kuin saamme pelin kuntoon. Kauden alkuun on pitkä aika ja päätähtäin on siellä.

Pelaajien lisäksi Armstrong uhkuu intoa uuden kauden alla.

– On mukava olla takaisin, sillä minulla on hienoja muistoja Hakasta. On hienoa tehdä töitä taas Okan kanssa ja seurassa on paljon tuttuja ihmisiä. Tässä on pitkä matka edessä, mutta olen ollut erittäin tyytyväinen tähänastiseen ja olen iloinen ollessani taas Hakassa.

Haka aloittaa Suomen Cupin ottelunsa 21.1., kun se kohtaa Mukkulassa FC Lahden. Ensimmäinen kotiottelu on edessä 28.1., kun JJK saapuu Koskiin.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT