Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Frido” on takaisin! – ”Ei ole muuta tavoitetta kuin päästä Veikkausliigaan Hakan kanssa”

Hakan joukkue sai perjantain MuSa-pelissä kaivatun pelaajan takaisin tositoimiin, kun Jean Fridolin Nganbe Nganbe palasi pitkältä sairauslomalta.

– Ennen perjantain paluuta minulla oli takana yhdeksän kuukautta kovaa kuntoutusta. Olen todella tyytyväinen siitä työstä, mitä tein sen eteen. Olen myös kiitollinen kaikesta tuesta jota sain perheeltäni ja kaikilta seuran työntekijöiltä sekä kannattajilta, ”Frido” toteaa.

”Fridon” mukaan viime perjantai oli tunteellinen päivä.

– Pelin jälkeen tuntui hyvältä, mutta tiedän, että tarvitsen paljon lisää otteluita ja harjoituksia ennen kauden alkua ollakseni täydessä kunnossa ensimmäisen sarjaottelun alkaessa huhtikuussa.

Kokeneen keskikenttäpelaajan mukaan lähtökohdat tulevaan kauteen ovat joukkueessa hyvät.

– Tällä hetkellä meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka saivat viime kaudella erinomaista kokemusta. He oppivat ja kehittyivät paljon. Olen jopa hieman yllättynyt kuinka odottava ja positiivinen tunnelma joukkueessa on kauden alla. Toki menetimme muutaman tärkeän pelaajan, mutta seura tuntuu löytävän tilalle uusia, hyviä pelaajia.

Suunnitelmat ensi kesäksi ovat 30-vuotiaalla kamerunilaisella selkeät.

– Minulla ei ole muuta tavoitetta kuin päästä Veikkausliigaan Hakan kanssa. Tulen antamaan peleissä kaikkeni päästäksemme siihen päämäärään.

Valmistautuminen kauteen on sujunut uudessa komennossa, kun Teemu Tainio otti syksyllä vastaan päävalmentajan tehtävät.

– Teemu tuntuu löytävän oikeat viestit pelaajille motivoidakseen meitä. Saamme olla todella tyytyväisiä, että meillä on valmentaja, jolla on niin laaja kokemus lajista jo nyt. Hänen tietotaitonsa nykyajan jalkapallosta on takuulla meille eduksi.

”Frido” lupaa, että hänen taituruudestaan saadaan nauttia vielä useampi vuosi.

– Uskon, että minulla on vielä vuosia jäljellä jalkapalloilijana. Mutta olen myös aloittanut kansainvälisen kaupan opiskelun Hämeen Ammattikorkeakoulussa. Tavoitteenani on jossain vaiheessa työskennellä jonkun yrityksen markkinoinnissa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT