FC Hakan matka Suomen Cupissa tuli tiensä päähän

FC Hakan taival miesten Suomen Cupissa päättyi viimeiselle mahdolliselle pysäkille, sillä välierän ja siitä palkinnoksi tulleen finaalipaikan vei tänään nimiinsä FC Inter maalein 1-2.

Ottelun ensimmäinen jakso pelattiin maalien valossa tasaisissa merkeissä, vaikka vierasjoukkue pelillisesti olikin niskan päällä ja vastasi avauspuolikkaan vaarallisimmasta maalipaikasta, kun vasta 16 -vuotias superlupaus Djoully Nzoko laukoi ylärimaan. Myös Darren Smith pääsi puskemaan aivan maalin edestä, mutta tämän yrityksen Anton Lepola nappasi käsiinsä nopealla reaktiotorjunnallaan.

Ensimmäisellä jaksolla ei osumia nähty, mutta toisella kun alkoi tapahtumaan, niin maaleja tehtailtiin kahdeksaan minuuttiin kolme kappaletta. Ottelun 52. minuutilla Inter sai pelattua muutamalla nopealla syötöllä pallon boksiin Nzokolle, joka kääntyi nopeasti ja sijoitti pallon millintarkasti Lepolan sekä Niklas Fribergin jalkojen välistä takatolpan juureen.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin viitisen minuuttia ja siitäkin vastasi vierailija FC Inter. Jussi Niska ajoi vahvasti kohti maalia ja Guilherme Morais epäonnisesti taklasi sääntöjenvastaisesti nurin yrittäessään tökätä jalasta selkeästi irrallaan olleen pelivälineen pois miehen ulottuvilta. Erotuomari Joni Hyytiä vihelsi pallon välittömästi pilkulle ilman VAR -tarkistuksia ja pallon taakse astellut Darren Smith laukoi pallon oikein aavistaneen Lepolan alta voimalla maaliin.

Andy Smith reagoi tilanteeseen välittömästi ja vaihtoi kentälle Evangelos Patoulidiksen, Arlind Sejdiun sekä Oliver Whyten. Vaihdot toivatkin hyvin nopeasti toivotun tuloksen, sillä Whyte toi Hakan maalin päähän vain minuutti kentälle tulonsa jälkeen. Iiro Järvinen pelasi palloa alaspäin ja Juuso Hämäläinen ei ehtinyt palloon ennen hyvin prässännyttä Whytea, joka pääsi nokikkain Eetu Huuhtasen kanssa ja laukoi pallon kylmän viileästi tämän jalkojen välistä maaliin.

Valkopaidat saivat kavennusosumasta energiaa ja pääsivät peliin paljon paremmin mukaan. Kello kävi kuitenkin koko ajan armottomasti turkulaisten hyväksi eikä koskilaiset pystyneet hyödyntämään luomaansa painetta maalien muodossa hyväkseen ja näin Inter etenee 1-2 -voittonsa myötä Suomen Cupin finaaliin.

FC Hakan päävalmentaja oli pettynyt ottelun jälkeen ja myönsi rehdisti vastustajan ansainneen voittonsa.

– Sen näki, että olimme väsyneitä. Pari lepopäivää enemmän näkyi siinä että he olivat terävämpiä.

– Pojat yrittivät kyllä, mutta sen näki että ei ollut energiaa enempään. Emme rehellisesti ansainneet tänään mitään.

Smith myös harmitteli päästettyjä maaleja.

– Puolustamisemme oli huonoa etkä vain voi antaa kahta maalia eteen. Käytännössä lahjoitimme Interille paikan finaaliin.