Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakan Liigacup alkaa lauantaina Oulussa

FC Haka matkustaa lauantaina AC Oulun vieraaksi kauden 2024 Liigacupin avausotteluun. Ottelu Heinäpään Jalkapallohallissa alkaa kello 15.00.

AC Oulu lähtee kuluvaan kauteen viime kesänä valmennusvastuun ottaneen Rauno Ojasen komennossa. Joukkueen viime kauden runko on pysynyt hyvin kasassa, joten sinällään Ojanen valmennustiimeineen on päässyt rakentamaan uutta projektia tutun perustan päälle. Joukkueeseen on kuitenkin hankittu muutama mielenkiintoinen vahvistus, kuten Helsingin Jalkapallokluvista siirtynyt Aleksi Paananen sekä Seinäjoen Jalkapallokerhosta siirtynyt Jake Dunwoody. Mielenkiintoinen nimi, ainakin Haka -kannattajille, on myös Jesse Huhtala, joka siirtyi vuoden alussa Ykkösen Salon Palloilijoista Ouluun.

Niin Haka kuin Oulukin ovat molemmat pelanneet kaksi harjoitusottelua tälle vuodelle. Haka pelasi ensimmäisen matsin Gnistania vastaan, mistä lopputuloksena 1-1 tasapeli. Toisessa ottelussa, viime lauantaina, FC Lahti oli 1-0 parempi. Oululaiset puolestaan pelasivat ensimmäisen ottelunsa omaa reservijoukkuetta vastaan, ja tässä ottelussa edustusjoukkue oli 3-1 parempi. Viime viikolla Kuopion Palloseura vieraili Oulussa ja otti kohtaamisesta selvän 2-5 voiton.

Koskilaiset ovat kärsineet alkukauden koitoksissa vajaasta kokoonpanosta. Päävalmentaja Andy Smith toteaa joukkueen olevan vielä kasausvaiheessa, mutta lisäksi loukkaantumiset ja sairastelut ovat häirinneet ja tulevat vaikuttamaan vielä tulevanakin lauantaina.

– Lähdemme antamaan parhaamme, kuten aina!

– Meillä on joitain loukkaantumisia ja osalla pelaajista on myös flunssaa, joten arvioin tilanteen luonnollisesti vasta ennen peliä.

– On selvää, kun rinki on vielä pieni ja vähän loukkaantumisia siihen päälle, niin joukkuetta on täydennettävä junioripelaajilla. Mutta se ei ole ongelma, vaan antaa heille mahdollisuuden näyttää, mitä he osaavat!

On luonnollista, että Smithillä ei vielä ole kokemusta suomalaisista liigajoukkueista, mutta mies odottaa jokaisen tarjoavan kovan vastuksen.

– He tulevat varmasti olemaan kilpailukykyinen joukkue, aivan kuten kaikki tässä sarjassa!

Hakan lopullinen kokoonpano selviää vasta ottelupäivänä, mutta varmuudella poissa ovat Nicolas Dantas ja Evangelos Patoulidis, jotka kärsivät pienistä loukkaantumisista. Maalivahti Liam Hughes ei ole fyysisesti vielä täydessä pelikunnossa, joten hänen kanssaan ei myöskään haluta ottaa riskejä. Lisäksi keskuspuolustaja Hassan Ndam on vielä kotimaassaan odottamassa viisumia, minkä odotetaan saapuvan helmikuussa.

Liigacupissa saa peluuttaa kolmea testipelaaja -statuksella olevaa pelaajaa ja Hakan kokoonpanosta löytyy lauantaina täydet kolme testimiestä: Oliver Whyte, Riku Sjöroos ja Juho Kilo.

Ruutu+ näyttää Liigacupin ottelut suorana, voit katsoa AC Oulun ja FC Hakan välisen ottelun TÄÄLTÄ.

AC Oulun ennakko.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT