FC Hakalle niukka tappio cup-avauksessa

FC Hakan kauden 2018 ensimmäinen virallinen ottelu päättyi lopulta mollivoittoisesti. FC Lahti voitti koskilaiset Suomen Cupin lohkovaiheen avauskamppailussa Lahden Mukkulan hallissa niukasti lukemin 2-1 (2-0).

Ottelu lähti Hakan kannalta nihkeästi liikkeelle, sillä isännät siirtyivät johtoon jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Asialla oli muutama vuosi sitten Hakaakin edustanut Xhevdet Gela.

FC Lahti tuplasi johtonsa kuusi minuuttia ennen taukoa, kun Pavel Osipov oli turhan vapaana Hakan rangaistusalueella.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme olleet kunnolla hereillä. Kun Veikkausliigajoukkuetta vastaan joutuu kahden maalin takaa-ajoasemaan, niin siitä on vaikea nousta, valmennusvastuussa ollut Teemu Tainio pohti.

Tauolla tehdyt taktiset muutokset purivat ja Haka paransi esitystään.

Haka tuli peliin mukaan näppärän kuvion jälkeen 71. minuutilla. Jami Kyöstilä pelattiin linjan taakse ja Kyöstilä löysi keskeltä Erkka Helmisen. Helmisen tarkka kuti painui Lahden maalin alakulmaan

Loppuun Haka sai vielä vahvan paineen FC Lahden päähän, mutta tasoitus jäi tekemättä.

– Toinen puoliaika oli meiltä jo hyvä. Se on se viesti, jonka otamme tästä ottelusta mukaan. Saimme Veikkausliigajoukkueen hätää kärsimään lopussa, Tainio huomautti.

Hakan seuraava Suomen Cupin ottelu on ensi lauantaina vieraskentällä GrIFK:ta vastaan. Ottelu alkaa kello 14.

– Siinä lähdemme taas parantamaan esitystämme, Tainio muistutti.

Hakan kokoonpano FC Lahtea vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä (var.), Reetu Räsänen (60. Joona Tapani), Ville Starck, Henri Malundama, Jaakko Rantanen, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Jonni Thusberg (80. Valtteri Hiilloskorpi), Erkka Helminen, Antto Hilska, John Fagerström.