Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakalla vahva runko kasassa – ”Meidän ei tarvitse panikoida pelaajahankintojen kanssa”

FC Haka vetäytyi hyvin ansaitulle joulutauolle maanantaina ja palaa harjoituksiin tammikuun alussa. Joukkueen rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaan ja muutenkin tilanne seurassa näyttää hyvältä.

Toimitusjohtaja Olli Huttusen mukaan Hakalla on tällä hetkellä jo vahva pohja tulevaa kautta ajatellen. Uusien hankintojen kanssa ei ole tarvetta vielä kiirehtiä.

– Meillä on jo 17 sopimuspelaajaa, joka tarkoittaa ettei meidän tarvitse panikoida pelaajahankintojen kanssa. Edetään rauhassa ja kiinnitetään huomiota siihen, että saamme laatua, Huttunen toteaa Hakan tilanteesta.

Kun pelaajatilanne on jo hyvillä kantimilla, antaa se mahdollisuuden keskittää enemmän huomiota yksittäisten vahvistusten hankintaan.

– Se tarkoittaa sitä, ettei meidän tarvitse ottaa heti ensimmäistä ehdokasta, vaan pystymme vertailemaan, katselemaan, seuraamaan ja tutkimaan tarkkaan niitä vaihtoehtoja joita tänne haluamme. Sen takia hankinnat menevät varmaan vuodenvaihteen yli.

Haka on vahvistanut rivejään tällä kaudella yhdellä täysin uudella pelaajalla, kun Atte Sihvonen siirtyi Hakaan. Myös Logan Rogersonista tuli Hakan uusi sopimuspelaaja, kun viime kauden lopun hän pelasi vielä HJK:n lainapelaajana. Uusien sopimusten työstäminen on käynnissä, mutta Huttusen mukaan seuraavat sopimusuutiset kuullaan todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella.

– Me hankimme varmaan vielä sellaiset 4-5 pelaajaa. Siinä voi olla mukana joku nuorikin, mutta tarvitsemme tietenkin myös kokemusta ja vastuunkantajia.

Niin kuin pelikentällä, niin myös sen ulkopuolella Hakan suunta on vahvasti ylös- ja eteenpäin. Vaikka taloustilanne on edelleen tiukka, niin edistystä on näkynyt ihan konkreettisesti muun muassa valotauluinvestoinneilla sekä VIP-tilojen kohentumisena.

– Hengissä olemme edelleenkin ja pystymme hyvin suunnittelemaan tulevaa. Olemme koko ajan menneet parempaa kohti ja edelleenkin mennään hyvään suuntaan. Olemme pystyneet palkkaamaan toimistolle lisää ihmisiä, investoimaan sekä kohentamaan olosuhteita. Kuitenkin menemme realiteetit edellä emmekä lähde hummaamaan, Huttunen muistuttaa.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT