Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Hakalla iso viikko edessä – ”Määrittelevät paljon loppukautta”

Veikkausliigan runkosarja lähenee loppuaan ja Suomen Cupissa ovat edessä ratkaisuhetket. FC Hakalla on edessä tärkeä viikko, johon mahtuu muun muassa vierailu VPS:n 100-vuotisjuhlaottelussa sekä keskiviikkona 21.8. Tehtaan kentällä pelattava Suomen Cupin välierä FC Interiä vastaan.

FC Haka on tällä hetkellä tiukasti kiinni kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjassa, jossa nimensä mukaisesti taistellaan siitä kirkkaimmasta mitalista. KuPS on tällä hetkellä sarjassa kärjessä seitsemän pistettä Hakaa edellä, mutta toisena olevat SJK ja Ilves ovat vain neljä pistettä Hakaa edellä. Lisäksi cup-juna käynnistelee koneitaan, kun Haka taistelee paikasta Suomen Cupin finaaliin keskiviikkona isännöidessään välierässä FC Interiä. Härkäviikon päättää lauantainen vierailu AC Oulun luona.

– Seuraava viikko on meille todella tärkeä ja meillä on kolme isoa peliä edessä. Ne määrittelevät paljon meidän loppukautta, maalivahti Anton Lepola katsoo kohti tulevia otteluita.

Lepola on torjunut Hakan maalilla erinomaisen kauden, josta osoituksena valinta Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen sekä kahden vuoden jatkosopimus valkopaitojen kanssa. Lepola on kauden aikana joutunut venymään useaan otteeseen huipputorjuntoihin ja niistäkin huolimatta Hakalle on tehty tällä kaudella yhteensä 28 maalia, joista 11 on tullut erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista. Lepolan mukaan yksityiskohtia on painotettu myös harjoituksissa.

– On sitä nostettu esiin, että meidän pitää puolustaa erikoistilanteita paremmin ja erityisesti vapaapotkuja. Ne ratkaisevat kuitenkin paljon. Samalla meidän pitää olla vaarallisempia erikoistilanteissa myös toisessa päässä kenttää, hän heittää haasteen hyökkäyspäälle.

Isossa kuvassa Lepola on kuitenkin ollut tyytyväinen puolustuspelaamiseen viime aikoina.

– Puolustuksemme on toiminut mielestäni ihan ok – etenkin verrattuna alkukauteen. Vastustajat eivät ole saaneet pallollisena niin paljon paikkoja ja koko joukkueen puolustaminen on selkeästi parempaa kuin alkukaudesta. Olemme puolustaneet paljon paremmin pallottomana. Ei KuPS:kaan esimerkiksi viime ottelussa saanut mitään erityisen vaarallista pallollisena aikaiseksi, vaan maalit tulivat kahdesta erikoistilanteesta.

Valkopaidat matkustavat seuraavaksi sunnuntaina VPS:n vieraaksi, jossa Vaasan mustavalkoinen joukkue juhlistaa komeasti 100-vuotista taivaltaan. Haka-kasvatti Jussi Nuorelan luotsaama miehistö oli viime kauden komeetta nousemalla huimalla loppukaudella aina pronssille saakka ja tämä kausi alkoi samalla tahdilla. Viime aikoina vaasalaiskone on kuitenkin yskinyt pahasti ja ”Raita” on voittanut kuudesta edellisottelustaan vain yhden. Lepola ei kuitenkaan anna viimeaikaisten tulosten hämätä, vaan tiedostaa isäntäjoukkueen vaarallisuuden, erityisesti maalivahdin näkökulmasta.

– VPS on suoraviivainen joukkue, joka tykkää laittaa palloa maalille ja on vahva erikoistilanteissa. Heidän pelitapansa on aika selkeä. Meidän pitää olla varuillaan ja pitää huoli, että kommunikaatio toimii puolustuksen ja maalivahdin välillä keskitystilanteissa. Fyysinen joukkue on tulossa vastaan, Lepola arvioi.

Suomen Cupin välierä FC Haka-FC Inter keskiviikkona 21.8. kello 18.00. Välierän liput ovat myynnissä nyt! Lue lisää täältä ja tule kannustamaan Haka finaaliin!

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT