Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka taistelee Suomen Cupin finaalipaikasta keskiviikkona Tehtiksellä!

FC Hakalla on keskiviikkona mahdollisuus pelata itsensä Suomen Cupin finaaliin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2005, jolloin koskilaiset myös voittivat cupin mestaruuden kaatamalla Turun Palloseuran maalein 2-1. Nyt vastassa on toinen turkulaisjoukkue, kun FC Inter saapuu Tehtaan kentälle kello 18.00 alkavaan välieräotteluun.

Niin Hakalle kuin Interille ottelu on ensimmäinen tämän kauden Suomen Cupissa, kun vastassa on Veikkausliigajoukkue. Koskilaiset ovat aiemmin raivanneet tieltään JIPPOn, Lahden Reippaan, EBK:n, PK-35:n ja KPV:n. Yhtä kierrosta myöhemmin cup -taipaleensa aloittanut turkulaisjoukkue on puolestaan pudottanut Ilves II:n, KTP:n, GrIFK:n ja viimeisimpänä paikalliskilpailija Turun Palloseuran jatkosta.

Ennakkoasetelmissa Inter lähtee otteluun pienoisena ennakkosuosikkina, sillä joukkue on Veikkausliigakunnon perusteella paremmassa iskussa sekä lisäksi ollut myös joukkueiden viimeaikaisissa kohtaamisissa niskan päällä. Haka on viimeksi voittanut turkulaiset vuonna 2022, Inter on tuon jälkeen voittanut neljästi ja kolme kertaa on pelattu tasan, kuten myös viimeksi joukkueiden kohdatessa Tehtaan kentällä juhannuksen alla, jolloin kumpikaan joukkueista ei onnistunut maalin teossa.

Hakan terveystilanne on ennallaan, sillä Liam Hughes ja Haymenn Bah-Traore ovat ainoat loukkaantumisesta johtuen sivussa olevat pelaajat. Harmittavasti myöskään Oskari Sallinen ja Anthony Olusanya eivät ole edustuskelpoisia sillä molemmat ovat edustaneet alkukauden seurojaan cupissa tänä vuonna. Sen sijaan Benjamin Reemst on käytettävissä huomenna.

Andy Smith joukkoineen on innoissaan sekä valmiina taistelemaan finaalipaikasta.

– Huomenna meillä on loistava mahdollisuus edetä cupin finaaliin, ja on selvää, että jokainen meistä odottaa sitä innoissaan!

– Cup -pelit ovat aina oma lukunsa, sillä se on kerrasta poikki. Jokainen pelaaja tulee varmasti antamaan kaikkensa ja mitä vain voi tapahtua näissä peleissä.

– Huominen peli ja voitolla siitä seuraava finaali ovat meille tärkeät. Suomen Cupin mestaruus avaa tien myös Eurooppaan, joten se on siinäkin mielessä pelaajille loistava mahdollisuus.

Suomen Cupin välierä FC Haka – FC Inter keskiviikkona 21.8. kello 18.00. Välierän liput ovat myynnissä nyt! Lue lisää täältä ja tule kannustamaan Haka finaaliin!

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

FC Interin ennakko.

Katso alta löytyvästä videoennakosta Elias Mastokankaan ajatuksia tulevasta välierästä sekä ensimmäistä kertaa käytössä olevasta VAR:sta:

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT