Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka saa sunnuntaina vastaansa sarjakärjen Tehtiksellä!

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Sunnuntaina on tarjolla tulikuuma Veikkausliiga -ottelu, kun FC Haka saa Tehtaan kentällä vastaansa sarjakärki Kuopion Palloseuran.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kesäkuussa Kuopiossa ja tuolloin Haka oli maalin verran parempi, voittaen ottelun Juho Kilon osumalla 0-1. KuPS on muutoinkin ollut koskilaisille sopiva vastustaja, sillä seitsemästä edellisestä kilpailullisesta ottelusta Haka on voittanut kolme, KuPS kaksi ja kahdesti on päädytty tasapeliin.

Historia ja varsinkin edellinen kohtaaminen huomioiden, savolaiset eivät varmasti tule Valkeakoskelle takki auki, vaan tulevat antamaan kaikkensa, jotta pisteet lähtisivät mukaan Kuopioon. Myöskään Hakan ei tule aliarvioida vastustajaa, sillä sarjakärki on tällä hetkellä hyvässä vedossa kuntopuntarin toisena ja neljän ottelun voittoputkessa.

KuPS:n vahvuus tällä kaudella on ollut ehdottomasti tiivis puolustuspelaaminen, sillä joukkue on päästänyt vähiten maaleja Veikkausliigassa. Omissa on soinut kaikkiaan vain 18 kertaa, mikä on keskimäärin tasan kerran per ottelu. Ei maalinteossakaan ole ongelmia, mutta selkeää ykköshyökkääjää joukkueesta ei löydy, vaan maaleista on vastannut kolme pelaajaa neljästi ja samoin kolme pelaajaa on osunut kolmesti.

FC Hakan kokoonpanossa tulee sunnuntaina varmuudella olemaan yksi muutos, sillä vakioavaajana ollut Juho Kilo siirtyi viikolla Hollantiin eikä näin ollen ole enää valmennuksen käytettävissä. Nähtäväksi jää, että millaista roolia niin ikään viikolla hankitulle Oskari Salliselle on luvassa debyytissään. Kilon lisäksi Hakan kokoonpanosta on poissa Rodrigo Macedo, jonka pelaajasopimus purettiin hyvässä yhteisymmärryksessä.

Loukkaantumisista johtuen sivussa on Haymenn Bah-Traore sekä pitkäaikaistoipilas Liam Hughes.

Hakan harjoitusviikko on pelaajaliikenteestä riippumatta sujunut samoissa merkeissä, kuin aina ennenkin.

– Olemme käyneet läpi pelisysteemiämme sekä keskittyneet pienten yksityiskohtien hiomiseen. Jos pystymme viemään harjoitellut asiat otteluun, meillä on mahdollisuus ihan mihin vain, Andy Smith näkee.

– Vastassa on ehdottomasti vahva joukkue. KuPS on tasaisen vahva ihan jokaisella osa-alueella, joten meidän on onnistuttava myös omassa pelissämme joka osa-alueella.

– Mutta loppujen lopuksi tämä on vain yksi ottelu muiden joukossa ja lähdemme siihen kuten aina, annamme kaikkemme ja olemme paras versio itsestämme!

FC Haka – KuPS sunnuntaina 11.8.2024 kello 17.00.

Otteluinfo ja liput.

KuPS:n ennakko.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelussa.

Katso alta löytyvästä videoennakkosta Olli Huttusen ajatukset ottelusta sekä avoinna olevasta siirtoikkunasta:

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT