Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka matkustaa sunnuntaina Pohjanmaalle juhlistamaan 100 -vuotiasta Vaasan Palloseuraa

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka ja Vaasan Palloseura kohtaavat sunnuntaina Lemonsoft Stadionilla kello 18.30 alkavassa Veikkausliiga -ottelussa, mikä on samalla vaasalaisseuran 100 -vuotisjuhlaottelu.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran sarja-avauksessa Tehtaan kentällä huhtikuun alussa ja tulloin vaasalaiset olivat maalin verran parempia voittaen ottelun 1-2. Valkopaidat olivat tuossa ottelussa etenkin toisella jaksolla selvästi vahvempi osapuoli, mutta takaa-ajo ei tuonut riittävää tulosta, vaan pisteet lähtivät Pohjanmaalle Mikko Pitkäsen ja Teemu Hytösen maaleilla. Hakan ainokaisesta vastasi Evangelos Patoulidis.

Tuon ottelun jälkeen joukkueiden väliset voimasuhteet ovat muuttuneet, sillä VPS:n vahva alkukausi on hiljalleen kääntynyt toiseen suuntaan ja joukkue onkin vaarassa pudota alempaan jatkosarjaan, sillä ottelun enemmän pelannut FC Inter pudotti joukkueen jo ainakin hetkellisesti seitsemänneksi maalieron turvin. Koskilaiset puolestaan ovat kolme pistettä vaasalaisia edellä sarjataulukon viidentenä 31 pisteen voimin.

Maalisuhteen valossa joukkueet ovat varsin tasaväkisiä – Haka on tehnyt maalin enemmän ja päästänyt kolme vähemmän, maalisuhteen ollessa 31-28. Voidaan siis olettaa että maaleja tullaan sununtainakin näkemään. Hakan maalintekovastuuta ovat tällä kaudella kantaneet Maissa Fall ja Patoulidis molemmat seitsemällä osumalla, kun taas vaasalaisten ykköstykki Mads Borchers on iskenyt kymmenen kertaa pallon verkkoihin.

Hakan loukkaantumistilanteessa ei ole muutoksia, Liam Hughes sekä Haymenn Bah-Traore ovat edelleen sivussa. Lisäksi uusin pelaajahankinta Benjamin Reemst on vielä sivussa, sillä miehen odotetaan rauhassa pääsevän joukkueen sisään ja saavan pelikunnon kohdilleen.

– Focus on tällä hetkellä täysin VPS -pelissä ja sen voittamisessa, mutta toki meidän pitää peluutuksessa huomioida myös tulevaa Cupin peliä, sillä lepo- ja valmistautumisaikaa on todella vähän otteluiden välissä.

– Vastassa on kovaa pisteistä taisteleva joukkue, joka varmasti haluaa hyvän tuloksen juhlaottelustaan. VPS on suoraviivainen joukkue, joka pelaa paljon pitkää pystypalloa, joten meidän pitää olla koko ajan valmiita siihen.

– Uskon kuitenkin, että pystymme pelaamaan omalla tyylillämme sekä vahvuuksillamme ja tästä tulee taatusti viihdyttävä ottelu, Andy Smith ennakoi.

Vaasan Palloseura – FC Haka sunnuntaina 18.8.2024 kello 18.30 Lemonsoft Stadion, Vaasa.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

Videoennakossa hyökkääjä Anthony Olusanya:

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT