Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka matkustaa sunnuntaina Helsinkiin

FC Hakalla on sunnuntaina edessään kauden toinen vierasreissu Bolt Arenalle, kun se kohtaa Helsingin Jalkapalloklubin Mestaruussarjan toiseksi viimeisessä ottelussa kello 18.30.

HJK on ollut Hakalle erityisen hankala vastus, sillä valkopaidat ovat voittaneet helsinkiläiset viimeksi 13.7.2008, jolloin Haka haki Helsingistä 1-2 -vierasvoiton Toni Lehtisen ja Mikko Innasen maaleilla. Kaksi viimeistä kotiottelua ovat kuitenkin päättyneet tasan, sillä niin tämän vuoden huhtikuussa kuin viime vuoden kesäkuussa pisteet tasattiin Tehtaan kentällä maalein 1-1.

HJK menetti lauantaina mahdollisuutensa mestaruuteen, kun Kuopion Palloseura kaatoi omassa ottelussaan Seinäjoen Jalkapallokerhon. Hakalla sen sijaan on vielä panosta, mikäli joukkue aikoo säilyttää mahdollisuutensa suoraan Euroloppusarjan finaaliin oikeuttavaan neljänteen sijaan.

Mestaruus- ja Haastajasarjojen jälkeen pelattavassa Euroloppusarjassa on jaossa vielä yksi Euro -paikka ensi kaudelle ja siitä taistelevat Veikkausliigans sijoille 4.-8. sijoittuneet joukkueet. Ensin 5. ja 8. sekä 6. ja 7. pelaavat keskenään, mistä voittajajoukkueet kohtaavat toisensa niin ikään yksiosaisessa ottelussa. Tuon ottelun voittaja pelaa kaksiosaisen ottelusarjan 4. sijoittunutta vastaan ja tuon otteluparin voittaja lunastaa itselleen viimeisen Euro -paikan ensi kaudelle.

Sunnuntain otteluun kotijoukkue HJK lähtee kaikesta huolimatta vahvana ennakkosuosikkina ja tämän myös FC Hakan päävalmentaja Andy Smith varsin hyvin tietää.

– He tulevat varmasti kovaa alusta alkaen, joten ottelu on meille iso haaste!

– Haluamme kuitenkin antaa hyvän vastuksen ja näyttää parastamme, kuten aina.

– Haluan joukkueen astelevan kentälle ja jokaisen näyttävän parhaan version itsestään. Toteutetaan sitä, missä ollaan hyviä ja pysytään keskittyneinä täydet 90 minuuttia.

Hakan riveistä ovat varmuudella poissa pitkäaikaistoipilaat Liam Hughes ja Niklas Friberg. Lisäksi Guilherme Moraisin pelikunto selviää vasta sunnuntaina aamupäivän aikana.

HJK – FC Haka sunnuntaina 6.10.2024 kello 18.30 Helsingin Bolt Arenalla.

Päivitetty 5.10.2024 kello 21.08: Korjattu juttu vastaamaan lauantain otteluiden jälkeistä tilannetta.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

HJK:n ennakko.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä | @sannasportphotography

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT