Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka kiinnitti joulukuun ajan try-outilla olleen nuoren topparin

FC Haka ja 20 -vuotias keskuspuolustaja Nikolas Talo ovat allekirjoittaneet 1+1 -vuotisen pelaajasopimuksen.

Turun Palloseuran kasvatti siirtyi vuonna 2019 Hollantiin FC Groningenin junioriakatemiaan ja vietti siellä kaikkiaan neljä vuotta. Viime kesänä tie toi takaisin Suomeen ja KTP:n riveihin. Talo on ollut joulukuun ajan FC Hakan harjoituksissa antamassa näyttöjä ja vakuuttanut tuona aikana uuden valmennusjohdon.

– Nikolas on nuori suomalainen pelaaja, jossa on potentiaalia kehittyä edelleen. Hyvä ja vahva pelaaja, joka pystyy pelaamaan topparin paikan lisäksi myös vasempana pakkina, Andy Smith tiivistää.

Myös nuorisomaajoukkueissa kaikkiaan 15 kertaa esiintynyt Talo liittyy Hakan joukkueeseen täynnä odotuksia.

– Heti, kun kuulin Hakasta, olin kiinnostunut ja tuntui, että tämä tunne oli molemminpuolista. Perinteikäs seura, uudet valmentajat ja mielenkiintoinen projekti, pelaaja listaa päätöksensä perusteita.

– Joulukuun treenit on maistunut hyvälle. Vaikka vielä vähän pienemällä porukalla, niin ollaan päästy harjoittelemaan paljon. Valmentajat vaikuttaneet erittäin ammattimaisilta ja sellaisilta tyypeiltä, että välittää pelaajistaan. Myös vedetty hyvässä hengessä ja nautittu paljon.

Tulevan kauden suhteen miehellä on niin henkilökohtaisesti, kuin joukkueenkin osalta tavoitteet selvät.

– Henkilökohtaisesti tulevalla kaudella haluan nyt oikeasti tulla myös Suomessa näkyville sekä kansan tietoisuuteen. Eli en ole tullut vaan kattelee tänne paikkoja tai jarruttelemaan!

– Toivotaan että sais ehjän kauden myös.

– Joukkueen osalta koitetaan päästä nopeasti kiinni valmentajien ajatuksiin ja kyllä korkeat sijoitukset sekä Europelipaikka tavoitteena.

FC Hakalla on nyt kaikkiaan 13 pelaajasopimusta kaudelle 2024. Toimitusjohtaja Olli Huttunen on tyytyväinen siihen, miten joukkueen rakentaminen on edennyt.

– Viime vuosina Veikkausliiga on alkanut joukkueeltamme hieman vaisusti, ja olemme menettäneet silloin turhan paljon pisteitä.  

– Tästä syystä olemme rakentaneet joukkuetta kiinnittämällä ensin selkeitä runkopelaajia. Nämä pelaajat ovat valmennukselle tuttuja, joten tiedämme heidän sopeutuvan hienosti joukkueeseemme. Julkaistujen vahvistusten, tulevien pelaajajulkaisujen sekä viimevuotisen rungon jälkeen joukkueemme alkaa näyttää erittäin vahvalta.

– Sen jälkeen rakennamme joukkuetta nuoremmilla ja kotimaisilla pelaajilla, joista Nikolas Talo on hyvä esimerkki. Nuori ja lahjakas pelaaja, joka kasvaa joukkueen mukana ottamaan vastuuta tulevana kautena sekä tulevina vuosina. Näitä pelaajia näemme joukkueessa enemmän ensi vuoden puolella, Huttunen linjaa.

FC Hakan sopimuspelaajat:
Niklas Friberg, Tuure Siira, Haymenn Bah-Traore, Elias Mastokangas, Anton Lepola, Ryan Mahuta, Oiva Laaksonen, Maissa Fall, Eemeli Mäkelä, Rodrigo Macedo, Nicolas Dantas, Guilherme Morais ja Nikolas Talo.

******

Edessä siintävä kausi 2024 on FC Hakan suuri 90.vuotisjuhlakausi. Juhlavuoden kausikortit ovat myynnissä nyt – tule mukaan juhliin! Lue lisää kausikorteista täällä ja osta kausari omaksesi tiketti.fi/fchaka! Jouluun asti erikoishintaan 150€ (+palvelu- ja mahd. toimituskulut) oleva juhlavuoden huippukausari sisältää pääsyn kaikkiin FC Hakan kotiotteluihin sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupissa ja lisäksi sisältää mahdollisuuden varata oman paikan pysyvästi katsomosta (norm. 250€). Ensi vuonna juhlitaan!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT