FC Haka jatkaa Ykkösen kärjessä

FC Haka pelasi lauantaina maalittoman 0-0 -tasapelin AC Oulun kanssa, mutta koskilaiset ovat silti yhä Ykkösen piikkipaikalla. Kärkisijalle on tunkua, sillä seitsemässä pisteessä ovat myös AC Oulu, TPS ja FF Jaro.

Avauspuolikkaalla Haka loi painetta isäntien päätyyn ja peli oli hyvin joukkueen hallinnassa. Samuel Chidilla oli Hakan paras maalipaikka, mutta AC Oulun maali pysyi puhtaana.

Toisella puoliajalla AC Oulu pääsi peliin paremmin mukaan. Hakan kannalta ottelu muuttui hankalaksi vajaat kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Samuel Mansour sai punaisen kortin.

– Ensimmäinen puoliaika oli meidän ja olimme siinä parempia. Toisella puoliajalla Oulu oli taas parempi. Mutta olen tyytyväinen, että pidimme nollan omissa. Ei ole ikinä helppo paikka tulla Ouluun
pelaamaan. Piste on ihan hyvä tulos, Hakan toppari Niklas Friberg myönsi ottelun jälkeen.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli Fribergin kanssa samoilla linjoilla.

– Lopussa kun pelasimme vajaalla, niin pisteeseen pitää olla tyytyväinen, Tainio painotti.

Haka pelaa seuraavan ottelunsa jo tulevana torstaina. Tuolloin Tehtaan kentällä vastaan asettu sarjanousija MuSa, joka on aloittanut kautensa voitolla ja kahdella tasapelillä. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Samuel Mansour (v, ua. 82. min), Henri Malundama, Tino Purme (54. Jean Fridolin Nganbe Nganbe), Anton Popovitch, Jacob Bushue, Antti Hilska (79. Erkka Helminen), Samuel Chidi (85. Joona Kari), Salomo Ojala.