Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka jahtaa Suomen Cupin välieräpaikkaa keskiviikkona Kokkolassa!

Hakan ottelutahti pysyy kiivaana, kun joukkue matkustaa huomenna Suomen Cupin puolivälierään Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi.

Viikko sitten PK-35:n kotikentällään tiukimmalla mahdollisella tavalla, rangaistuspotkukilpailussa, cupista tiputtanut FC Haka pelasi lauantaina Seinäjoella Veikkausliigaa ja nyt matka vie jälleen Pohjanmaalle.

Kotijoukkue KPV pelaa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, Ykkösessä, mutta osoitti edellisellä cup -kierroksella että sitä ei voi aliarvioida. Kokkolalaiset pudottivat nimittäin Veikkausliigajoukkue FC Lahden kotonaan 2-1. Joukkueen maaleista vastasivat Arop Ring sekä Torfiq Ali-Abubakar.

Ykkösessä KPV on tällä hetkellä toisena 28 pisteellään 13 pelatun ottelun jälkeen. Joukkueen riveissä pelaa myös sarjan tämän hetkinen maalipörssin ykkönen Sten Viidas, joka on iskenyt pallon kahdeksan kertaa vastustajan maaliverkkoihin.

FC Haka pelasi tosiaan 0-0 -tasapelin viime viikon cup -ottelussa Ykkösliigan PK-35 vastaan ja selvisi jatkoon vasta rangaistuspotkukilpailussa. Lauantaina Haka pelasi Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana ja heikon ensimmäisen jakson seurauksena joutui taipumaan 2-1, vaikka toinen jakso olikin erittäin lupaava jatkoa silmällä pitäen.

– Meidän toinen jaksomme oli uskomaton ja meidän pitää vain pitää se sama yllä myös huomenna, Andy Smith näkee.

– KPV osoitti viime pelissä, että heitä ei pidä missään nimessä aliarvioida. Joukkueessa on taitoa kyllä ja meidän pitää pystyä myös hyökkäspäässä fiksuihin ratkaisuihin. Lisäksi meidän pitää olla hyvin organisoituja ja keskittymisen tulee olla kunnossa.

Hakan sairastuvalla on edelleen alkukauden vakiavaajat Haymenn Bah-Traore sekä Ryan Mahuta, joten tämä tuottaa valmennukselle eniten mietittävää, miten puolustuslinja tullaan ryhmittämään. Liam Hughes on niin edelleen yhä poissa vahvuudesta. Lisäksi muutaman pelaajan osalta pelikunto selviää vasta myöhemmin.

FC Hakalla on joka tapauksessa erinomainen sauma edetä Suomen Cupin välieriin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2016, jolloin Ykkösen joukkueena hävisi kotonaan hallitsevalle Suomen mestarille Seinäjoen Jalkapallokerholle ja jäi näin niukasti ulos finaalista.

KPV – FC Haka keskiviikkona 3.7. kello 18.30 Kokkolan Keskuskenttä.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT