FC Haka ja FC Lahti tasasivat pisteet Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella

FC Haka ja FC Lahti päättivät Veikkausliigan runkosarjan sunnuntai -iltana Tehtaan kentällä. Kaksijakoinen ottelu tarjosi kaksi maalia, joista ensimmäisestä vastasi vieraat ja toisesta kotijoukkue, joten joukkueet päätyivät 1-1 -tasapeliin, kuten edelliselläkin kerralla joukkueiden kohdatessa huhtikuussa Tammelan Stadionilla.

Vieraat olivat ensimmäisellä jaksolla hivenen niskan päällä, mutta omat paikkansa oli Hakallakin. Lahden 17 -vuotias maalivahti, Veikkausliigan elokuun joukkueeseen valittu, Osku Maukonen piti joukkueensa maalisarakkeen nollilla torjuen muun muassa Nicolas Dantasin puskut niin ala- kuin yläkulmasta.

Haka ei onnistunut ensimmäisellä jaksolla palloa maaliin toimittamaan, mutta vieraat sen sijaan siinä onnistuivat vain muutama minuutti ennen ensimmäisen jakson loppua. Sivurajaheiton jatkotilanteesta Samuel Pasanen lähetti keskityksen maalille, missä Hassan Ndam oli yksin neljää lahtelaispelaajaa vastaan häviten kamppailun ja Matias Vainionpää pääsi puskemaan uransa ensimmäisen liigamaalin Anton Lepolan selän taakse.

Jos ensimmäisellä jaksolla lahtelaisille avautui turhan helposti vaarallisia hyökkäyksiä ja maalipaikkoja, niin toisella Haka otti ottelussa kuskin paikan isännän ottein ja ansaittu tasoitusmaali syntyikin 72. minuutilla.

Kulmapotkua seurannut lahtelaisten purkupallo päätyi Arlind Sejdiulle, jonka tarkka laukaus kuudentoista rajoilta painui Osku Maukosen loukkaannuttua maaliin vaihdetun David Mikhailin selän taakse aivan takatolpan juureen.

Enempää osumia ei toisella jaksolla nähty siitäkään huolimatta, että Haka hallitsi 79 prosenttisesti palloa ja sai kaikkiaan seitsemän laukausta maalia kohti. Päävalmentaja Andy Smith oli ottelun jälkeen äärimmäisen pettynyt ensimmäisen jakson asenteeseen ja vaatikin isoja muutoksia tehtäväksi.

– Meidän puolustuspelimme oli katastrofi. Emme vain voi päästää maaleja näin helpolla.

– Toinen jakso oli parempi ja se oli positiivista että nousimme tasoihin, mutta emme voi voittaa, jos emme pysty tekemään maaleja.

– Ennen kaikkea olen pettynyt osan pelaajista asenteeseen. Tulen keskustelemaan asiasta seurajohdon kanssa ja jotain muutoksia on tultava tai muutoin tämä saattaa olla viimeinen esiintymiseni Hakan päävalmentajana, hän latoi tyynesti ottelun jälkeen.

Smithin reaktio oli ymmärrettävä, sillä ammattimaisesti ja täydellä sydämellään työtään tekevä valmentaja vaatii samaa myös joukkueeltaan. FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen niin ikään ymmärtää päävalmentajan näkökulman, mutta luottaa että yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.

– Hänen tehtävänsä on herätellä joukkuetta keinolla millä tahansa. Pitää muistaa, että olemme hyvässä tilanteessa loppusarjaa ajatellen.

– On parempi, kun nukutaan nyt yön yli ja palataan huomenna asiaan. Aurinko nousee silloinkin ja Andylla on sopimus myös ensi kaudeksi, Huttunen päättää luottavaisesti.

Kuvat: Jussi Rämä