FC Haka ja FC Lahti tasasivat pisteet Tammelassa

FC Haka oli pitkään voitossa kiinni lauantain Veikkausliigaottelussa Tammelan stadionilla, mutta lopulta FC Lahden vahva painostus tuotti tulosta ja pisteet tasattiin maalein 1-1.

Valkopaidat olivat tehneet EIF -otteluun nähden yhden muutoksen, kun Niklas Friberg aloitti penkillä ja Ryan Mahuta puolestaan teki pelikieltonsa jälkeen paluun kokoonpanoon.

Ottelun ensimmäinen jakso oli Hakalta varmaa, oman pään kautta pelaamista ja prässipelaaminenkin oli hivenen passiivista. Pääasiassa vastahyökkäyksillä iskeneen koskilaisjoukkueen taktiikka kuitenkin puri ja ensimmäinen huippupaikka avausmaaliin syntyi 23. minuutilla, kun Marko Bacanin pääsi muutamasta metristä yrittämään maalintekoa Elias Mastokankaan loistotarjoilusta. Hyökkääjän laukaus osui kuitenkin suoraan päin maalivahti Joshua Oluwayemia ja näin lukemat pysyivät vielä maalittomina.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin jo pari minuuttia myöhemmin. Guilherme Morais vapautti pitkällä pystysyötöllä Mastokankaan nokikkain Oluwayemin kanssa. Laituri ajautui kuitenkin sivuun maalintekosektorilta, mutta malttoi hienosti ja passasi pallon Juho Kilolle, jonka tarkka sijoitus painui vastustamattomasti maaliin Lahti -puolustajien välistä ja keskikenttämies pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Veikkausliigaosumaa.

Toisella jaksolla kotijoukkue otti enemmän hallintaa ottelusta ja ilman maaleja toistaiseksi tämän kauden Veikkausliigassa ollut Lahti oli lähellä maalia jo 58. minuutilla, kun Eemeli Virta laukoi kaukaa tolppaan.

Kotijoukkueen vahva hallintajakso palkittiin kuitenkin lopulta 69. minuutilla, kun Michael Lopez katkaisi joukkueensa pitkän maalittoman putken rangaistuspotkusta. Erotuomari Kalle Mäkinen vihelsi pallon pilkulle, kun puolittain läpi ollut Luke Ivanovic kaatui rangaistuspotkualueella Nicolas Dantasin puristuksessa. Pallon taakse astellut Lopez laukoi pallon oikealle, Hakan maalivahti Anton Lepolan aavistaessa toiseen nurkkaan.

Haka teki hetki tasoituksen jälkeen kaksi vaihtoa, kun Oliver Whyte ja Arlind Sejdiu korvasivat Evangelos Patoulidiksen sekä Marko Bacaninin. Tämän jälkeen koskilaiset pääsivät jälleen paremmin peliin mukaan, mutta sen enempää Haka, kuin Lahtikaan ei enää maalinteossa paikoistaan huolimatta onnistunut ja näin pisteet tasattiin 1-1 -tuloksella.

– Totta kai olen pettynyt lopputulokseen, koska johdimme ottelua, Andy Smith myönsi pelin jälkeen.

– Ajoittain olimme erittäin vahvoja ja syöttöpelimme toimi. Saimme luotua vaarallisia paikkoja, mitkä meidän pitää jatkossa käyttää paremmin hyväksemme.

– Ottelun sisällä tapahtuu asioita ja tänään molemmilla joukkueilla oli omat momemtuminsa. Saimme toisen jakson vaihdoilla tuoreita jalkoja kentälle, ja se osaltaan auttoi tekemään toivotun muutoksen pelissä. Se ei vaan tänään riittänyt, Smith harmitteli.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelussa.