Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka sopimukseen Anthony Herbertin kanssa

FC Haka on solminut 1+1 -vuotisen sopimuksen toppari Anthony Herbertin kanssa. 24 -vuotias Herbert on kotoisin Trinidad & Tobagosta, mutta saapui Valkeakoskelle Yhdysvaltain yliopistosarjan St. John’s Red Stormista, missä on viettänyt viimeiset vuodet.

– Tony on fyysisesti erinonomainen hyvin peliä avaava toppari. Saapui meille Amerikan kontaktien kautta testiin ja yllätti positiivisesti, valottaa päävalmentaja Teemu Tainio taustaa pelaajan löytämiseen.

Herbert itse kuuli agentiltaan mahdollisuudesta Hakassa ja päätti tarttua tilaisuuteen.

– He puhuivat paljon hyvää Hakan perinteistä, sekä valmentajasta. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, enkä oikein malta odottaa Veikkausliigan alkua.

– Asettuminen Suomeen on mennyt sujuvasti ja yhteisö on ottanut minut lämpimästi vastaan. Harjoituksien lisäksi myös olosuhteet ovat erinomaiset.

Toppari näkee joukkueessa ammattimaisen valmennuksen lisäksi positiivisen kilpailuasetelman, missä pelaajat motivoivat toinen toisiaan parempaan. Hän on valmis viikonloppuna alkavaan Liigacupiin ja näkee tuovansa joukkueeseen omat vahvuutensa.

– Olen vahva ja sisukas puolustaja, joka tuo kovuutta ja taitoa puolustuslinjaan, sekä pidän lisäksi ääntä kentällä. Pystyn myös kääntämään pelin nopeasti puolustuksesta hyökkäyssuuntaan, mies analysoi itseään.

Herbert saapui Hakan testiin tammikuun puolivälissä ja näytti osaamistaan jo Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Tainio totesi tuon ottelun jälkeen miehen esiintyneen edukseen.

Valkopaitojen joukkue on täydentynyt ja vahvistunut alkuvuoden aikana lupaavasti. Nyt ainakin alakerran osalta kaikki on valmista ja Tainio vaikuttaisi olevan siihen erittäin tyytyväinen.

– Tämän sopimuksen myötä meidän alakerta näyttää vahvalta ja siinä on hyvä kilpailutilanne!

FC Hakan sopimuspelaajien määrä nousee Herbertin myötä 26. Verkot ovat vesillä vielä hyökkäyspään vahvistuks(i)en osalta:
Mika Hilander, Aatu Hakala, Kalle Kohonen, Seth Saarinen, Eero-Matti Auvinen, Niklas Friberg, Henri Malundama, Topias Listo, Atte Sihvonen, Tino Purme, Donaldo Acka, Oiva Laaksonen, Janne-Pekka Laine, Miro Salminen, Salomo Ojala, Jesse Huhtala, Logan Rogerson, Vigori Gbe, Elias Collin, Konsta Mervelä, Felix Lehtinen, Thomas Saarinen, Oliver Whyte, Luiyi de Lucas, Stavros Zarokostas ja Anthony Herbert.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT