FC Haka herkullisista asemista juhannuksen viettoon

FC Haka vankensi keskiviikkona asemaansa Ykkösen kärjessä. Koskilaiset kaatoivat Tampereella TPV:n 3-1 ja samaan aikaan sarjakakkonen TPS hävisi Kouvolassa MYPA:lle 1-3. Näin Hakan johto on kymmenen pelatun kierroksen jälkeen seitsemän pistettä.

Helpolla voitto ei Tampereelta irronnut, sillä TPV meni ottelussa johtoon Eetu Kolun maalilla 26. minuutin pelin jälkeen.

– Ensimmäisellä puoliajalla syötöt eivät tahtoneet mennä millään omille. TPV puolusti alussa hyvin emmekä me oikein päässeet maalipaikoille. En tiedä oliko meillä alkuun turhaa jännitystä vai mistä se vaisuus johtui. Puoliajalla sitten kävimme näitä asioita läpi, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio mietti.

Ensimmäisellä puoliajalla Haka koki myös toisen takaiskun, kun Jean Fridolin Nganbe Nganbe joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Toisella puoliajalla Haka nousi väkisin rinnalle ja ohi. Ensin osui Antto Hilska, kun ottelua oli pelattu 66. minuuttia.

Vain kaksi minuuttia tästä ja Haka siirtyi johtoon. Samuel Chidin laukaus otti kimmokkeen TPV:n puolustuksesta ja Tuomas Karjanlahti oli yllätetty toistamiseen.

– TPV:lla oli edellinen peli sunnuntaina, joten tiesimme, että jossain vaiheessa heidän täytyy väsyä. Pientä onnea meillä oli kahdessa ensimmäisessä maalissamme, Tainio huomautti.

Pelin loppuhetkille tuli lisää jännitystä, kun Hakan kapteeni Jacob Bushue sai aikaisen suihkukomennuksen toisen varoituksen jälkeen. Lopullinen niitti tuli vasta erotuomarin määräämällä lisäajalla, kun Salomo Ojala onnistui viimeistelyssä Chidin erinomaisen alustuksen jälkeen.

– Kaiken kaikkiaan voin olla ylpeitä pojista. Se oli hieno voitto vaikka alkuun näytti hankalalta, Tainio alleviivasi.

Bushue on siis sivussa Hakan ensi maanantaina Kotkan vierailulta. Tehtaan kentällä Haka pelaa seuraavan kerran lauantaina 29. kesäkuuta AC Oulua vastaan.

Hakan kokoonpano: Santeri Aaltonen, Henri Malundama (var.), Niklas Friberg, Ville Starck, Joona Tapani (90+6. Joona Kari), Anton Popovitch (var.), Jacob Bushue (var.+var.=ua), Jean Fridolin Nganbe Nganbe (21. Antto Hilska), Samuel Chidi, Elias Ahde (64. Erkka Helminen), Salomo Ojala.