FC Haka haki ison voiton Oulusta!

FC Hakan rankka ja pettymysten täyteinen viikko sai täydellisen lopun, kun joukkue haki täyden pistepotin AC Oulun vieraana maalein 0-1.

Valkopaidat joutuivat lähtemään otteluun pahasti siipirikkoisina, sillä jo aiemmistakin otteluista sivussa olleiden Liam Hughesin ja Haymenn Bah-Traoren lisäksi myös Niklas Friberg, Nikolas Talo ja Imani Lanquedoc olivat sivussa. Avauskokoonpanossa ja etenkin puolustuksessa nähtiinkin puoliksi uusi ryhmitys, kun Hassan Ndam aloitti topparina Nicolas Dantasin rinnalla ja Oskari Sallinen oikeana pakkina Ryan Mahutan avatessa totutusti vasemmassa. Mutta kuten tuloksestakin näkee, niin muutokset eivät vaikuttaneet lopputulokseen.

Ottelun käsikirjoitus olisi toki voinut olla toinen, sillä ensimmäisestä vaarallisesta maalipaikasta vastasi kotijoukkue kulmapotkusta, mistä Jake Dunwoody pääsi puskemaan, mutta maalissa tutusti pelannut Anton Lepola torjui tämän yrityksen kahdeksannella minuutilla.

Kymmenen minuuttia tästä, Haka hyödynsi oman paikkansa tehokkaammin. Ottelun ainoasta maalista vastasi Anthony Olusanya ja se oli kuin toisinto miehen Vaasassa iskemästä osumasta. Tällä kertaa syöttäjänä toimi kuitenkin Evangelos Patoulidis, joka laittoi pallon vasemmalta kovaa maassa maalin edustalle, mistä Olusanya ohjasi sen taidokkaasti etutolpalta sisään 19. peliminuutilla.

Vaikka Oulu olikin pallollisesti hieman niskan päällä ottelussa, niin loppujen lopuksi se ei kyennyt isompaa vaaraa Haka -maalille aiheuttamaan. Hakan tiivis joukkuepuolustaminen toimi lauantaina ja tästä myös päävalmentaja Andy Smith oli erittäin iloinen.

– Pelaajien asenne oli tänään loistava. Pystyimme pitämään oman pään puhtaana, vaikka olimme tehneet sinne isoja muutoksia. Kaikki kuitenkin täyttivät paikkansa erinomaisesti.

– Pystyimme myös pelaamaan hyvää jalkapalloa, vaikka luonnonnurmi onkin meille oudompi alusta.

– Puolustimme tiiviisti, kun Oulu pelasi suoraviivaisesti palloa boksiin ja pelasimme kurinalaisesti omaa peliämme ja ennen kaikkea uskoimme siihen!