Erkka Helmisen maalit jatkoivat Hakan hienoa putkea

Haka osoitti perjantaina, että voittoja pystyy raapimaan vähän huonommallakin pelillä. Erkka Helmisen kaksi maalia toivat koskilaisille jo kahdeksannen tappiottoman ottelun putkeen. EIF kaatui Tehtaan kentällä lukemin 2-1 (2-0).

Helminen osui ensimmäisen kerran 11. minuutilla. Nopea vasemman laidan hyökkäys päättyi Emenike Mbachun kierteiseen keskitykseen maalille. EIF-vahti Jonatan Jäntti nyrkkeili pallon lähelle kuudentoista rajaa, josta Helminen pommitti pallon maaliin.

Toista osumaa saatiin odottaa 37. minuutille. EIF:n puolustus aukesi keskeltä ja Haka pääsi ylivoimahyökkäykseen. Pallo tuntui hetken polttavan valkopaitojen jaloissa, mutta lopulta Niilo Mäenpää sai tökättyä pallon Helmiselle. Helmisen tarkka vasemman jalan laukaus sujahti alanurkkaan.

Aina pelin 56. minuutille asti näytti siltä, että Haka pääsee illasta helpolla, mutta sitten Tuomas Karjanlahti epäonnistui avauksessaan. Felix De Bona pääsi viimeistelemään kavennuksen Haka-puolustuksen myöhästyttyä tilanteesta.

– ”Karkki” tuntuu haluavan pitää pelit tiukkana. Honka-pelissä hän aiheutti rankkarin tasatilanteessa ja nyt tämä. Mutta onneksi molemmista selvittiin, Hakan päävalmentaja Keith Armstron naureskeli.

Armstrong myönsi, että perjantai-illan esitys jätti parantamisen varaa.

– Tärkeä voitto kotiyleisön edessä. Maanantainen Oulun reissu tuntui painavan pelaajilla vielä jaloissa. Taistelimme pisteet, vaikka peli ei kaunista ollut. Mutta viikon päästä ei kukaan muista muuta kuin pelistä saadut kolme pistettä, Armstrong huomautti.

Haka jatkaa Ykkösen otteluitaan ensi perjantaina Helsingin Oulunkylässä. Vastassa on tuolloin viime viikkoina pirteitä otteita esittänyt Gnistan.

Hakan kokoonpano: Tuomas Karjanlahti, Ville-Valtteri Starck, Diogo Tomas, Mikko-Petteri Latosaari, Jami Kyöstilä (54. Juho Saarinen), Henri Malundama, Jaakko Rantanen (var.), Erkka Helminen (72. Anton Popovitch), Niilo Mäenpää, Emenike Mbachu (var.), Kalle Multanen (90+1. Antto Hilska).