Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ennätysyleisö todisti Hakan ja Ilveksen pistejaon Tehtiksellä

Veikkausliigakauden ensimmäinen Pirkanmaan derby oteltiin keskiviikkona Tehtaan kentällä, kun FC Haka ja Ilves iskivät yhteen ennätysyleisön edessä. Niin valkeakoskelaisista, kuin tamperelaisistakin koostunut 3347 -päinen yleisö sai nähdä jännitysnäytelmän, missä pisteet lopulta tasattiin 1-1 -tuloksella.

Ilves oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli ja sai luotua enemmän vaarallisia hyökkäyksiä, sekä maalipaikkoja. Ottelun avausosuma ei kuitenkaan syntynyt vaarallisesta hyökkäyksestä, vaan kulmapotkun jälkitilanteesta, missä pallo pomppi mieheltä toiselle ja lopulta ranskalaispuolustaja Seydine N’Diaye sain tuikattua pallon verkkoon 29. minuutilla.

Ilves oli lähellä päästä tauolle jopa kahden maalin johdossa, kun ensin Santeri Haarala laukoi tolppaan ja siitä kimmonnut pallo osui Niklas Fribergia jalkaan, kimmoten uudelleen tolppaan. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-1 -johdossa.

Valkopaidat tulivat toiselle jaksolle selvästi nälkäisempinä ja sen kaltaisella asenteella, että täysi pistepotti haluttiin jättää Valkeakoskelle. Myös päävalmentaja Teemu Tainio toi ilmi toisen jakson vahvuuden.

– Olen tyytyväinen meidän toiseen jaksoon. Saatiin painettua Ilvestä alaspäin ja meiltä alkoi löytymään energiaa ja juoksua ja rohkeutta pelata palloa eteenpäin.

Palkinto takaa-ajolle syntyi 67. minuutilla. Janne-Pekka Laine käänsi pelin nopeasti vasempaan laitaan Ryan Mahutalle, jonka tarkka, kova syöttö tavoitti Juan Lescanon ja Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen valittu argentiinalaiskärki pääsi viimeistelemään kauden viidennen osumansa.

Hakalla oli erinomaiset mahdollisuudet iskeä toisella jaksolle myös johto-osuma, mutta sitä ei nähty, vaikka pallo Ilves -maalissa kertaalleen kävikin. Hakan Atte Sihvosen nähtiin rikkoneen tilanteessa Ilveksen maalivahti Otso Virtasta, eikä osumaa hyväksytty. Sihvonen laukoi pallon myös tolppaan, minkä paluupallosta vielä Lescano pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta tuloksetta. Niinikään Mahuta kilautti toisella jaksolla tolppaan ja lisäksi Tiemoko Fofanalla oli loistava paikka muutamasta metristä, mutta norsunluurannikkolaisen avausosuma jäi vielä odotuttamaan itseään, kuten Hakan voitto-osumakin tässä ottelussa.

– Se on ihan varma, että jos me tehdään näitä voittavia tekoja enemmän, niin kyllä niitä voittoja alkaa tulla, se on ihan varma.

– Hyvä fiilis jäi toisesta puoliajasta ja jos me noin jatketaan, niin pisteitä alkaa tulemaan, Tainio uskoo.

Pirkanmaan paikallisottelu, Valkeakosken kaupungin 100 -vuotisjuhlaottelu ja kaunis sää olivat houkutelleet Tehtiksen täpötäyteen ihmisiä, niin ettei kaikille löytynyt enää paikkaa katsomosta. Päävalmentaja olikin äärimmäisen kiitollinen ja piti tärkeänä, että yleisön tuki ja kannustus oli keskiviikkona upeaa.

– Vaikka on ollut vähän huonompia tuloksia, niin silti saatiin hyvää kannustusta. Pieni paikka ja tuollainen yleisö, niin siitä pitää olla ylpeä!

Hakan ottelut jatkuvat sunnuntaina FC Lahden vieraana, minkä jälkeen on edessä parin viikon ottelutauko. Haka sai Ilves -kohtaamisessa pientä jobin postia, sillä Ryan Mahuta ja Janne-Pekka Laine katselivat molemmat kertaalleen keltaista korttia, mikä tarkoittaa molemmille yhden ottelun huilia korttitilin täytyttyä.

Juttua korjattu 8.6.2023: Lisätty Janne-Pekka Laineen keltainen kortti.

Ottelun tilastot Veikkausliiga.com.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Ilveksen raportti.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT