Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Anthony Olusanya aloittanut heti vahvasti – ”Tosi hyvin on lähtenyt käyntiin”

FC Hakan hyökkäyspää vahvistui kesän siirtoikkunan aikana, kun Anthony Olusanya siirtyi HJK:sta lainalle. Hän on ottanut heti ison roolin viimeistellen kahdessa ensimmäisessä ottelussaan heti maalit.

Pietarsaaresta lähtöisin oleva hyökkääjä on kotoutunut nopeasti Valkeakoskelle.

– Tosi hyvin on lähtenyt käyntiin ja olen sopeutunut tosi hyvin. Siitä iso kiitos pelaajille, että ovat ottaneet minut niin hyvin vastaan, Olusanya kiittelee.

– Valkeakoski on niin samantapainen kuin Pietarsaari, niin sekin varmasti auttaa siinä, ettei mitään sopeutumisongelmia ole ollut. Vaikuttaa kivalta paikalta, hyökkääjä jatkaa.

Olusanya on molemmissa peleissään päässyt heti maalin makuun. AC Oulua vastaan hänen osumansa ratkaisi Hakalle tärkeän voiton, joka sinetöi valkopaitojen paikan Mestaruussarjassa.

– On kiva, että olen heti pystynyt auttamaan joukkuetta maalien kanssa. Ensimmäisessä pelissäni koimme kirvelevän tappion, mutta onneksi voitimme edellispelin.

24-vuotias maaliahne hyökkääjä on pelannut neljä edelliskautta HJK:ssa vaihtelevassa roolissa. Kilpailu pelipaikoista on kovaa eikä Olusanya ole kuitenkin ajoittain pystynyt murtautumaan avauskokoonpanon pelaajaksi. Hakassa hän on noussut heti luottopelaajaksi ja vastuu on nuorelle miehelle maistunut.

– Kaikkihan haluavat aina olla avauskokoonpanossa ja päästä pelaamaan. Se tuo itseluottamusta, kun pääsee avauskokoonpanoon. Lisäksi olen saanut pelata täysiä 90-minuuttia ja edellisistä täysistä peleistä on aikaa.

– Se voi olla henkisesti raskasta pääkopalle, kun ei tiedä pelaako vai ei, vaikka olisi tehnyt kovaa töitä ja omasta mielestä ansaitsisi enemmän peliaikaa. Tietenkin kilpailu on hyväksi ja työntää itseä myös eteenpäin ja pakottaa tekemään duunia. Kaikki kilpailu on hyväksi.

HJK:lla on käytössään ylivoimaiset resurssit muihin seuroihin nähden, mutta Olusanya on tyytyväinen myös Hakan tarjoamiin puitteisiin.

– Minulla ei ole mitään valittamista. Hyvin on lähtenyt käyntiin niin kentällä, kopissa kuin sen ulkopuolella. Ammattimaista toimintaa.

Mestaruussarja tarjoaa Hakalle isot panokset loppukauden otteluihin. Olusanya odottaakin vesi kielellä tulevia otteluita.

– Teoriassa meillä on mahdollisuudet ihan mihin vain ja mitalit ovat vain muutaman pisteen päässä. Mestaruussarjassa tulee pelkästään kovia otteluita, mutta näen meillä olevan mahdollisuudet voittaa jokainen joukkue tässä sarjassa. Katsotaan sitten sarjan päätteeksi missä olemme, mutta mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet taistella vielä mistä vain, Olusanya paaluttaa.

Sunnuntaina Olusanya pääsee tekemään debyyttinsä Tehtaan kentällä Hakan paidassa. Hän odottaa jo innoissaan pääsyä kotiyleisön eteen.

– Siitä tulee kivaa. Kaksi peliä jo pelannut, enkä ole vielä päässyt Tehtaan kentälle, mutta nyt pääsen pelaamaan. Ottelussa on isot panokset, että saamme parhaat mahdolliset lähtöasetelmat Mestaruussarjaan. Toivottavasti saamme pelistä hyvän tuloksen.

Olusanya on nähty toki Tehtaan kentällä HJK:n ja Jaron paidassa.

– Tehtiksellä on aina ollut kovia vääntöjä. Viimeksi oli tosi tiukka peli kauden alussa ja muistan jo Jaron ajoilta, että tänne oli vaikea tulla.

Sunnuntaina Haka saa vastaansa vahvassa nousuvireessä olevan FC Lahden. Lahtelaisten kausi jatkuu Haastajasarjassa, mutta se on pelannut viisi peräkkäistä ottelua tappioitta, joten Haka saa kovan haasteen kotikentälleen.

– Kova taistelu on tulossa. Lahti on parantanut paljon ja uskon kovatasoiseen vääntöön. Se joukkue, jolla on parempi fokus ja tahto, on ottelussa vahvoilla. Ottelu tulee ratkeamaan pieniin yksityiskohtiin, arvioi ”Anttu”.

FC Haka – FC Lahti sunnuntaina 1.9.2024 kello 16.00 Tehtaan kenttä.

FC Haka ja Pirkanmaan Osuuskauppa tarjoavat asiakasomistajille liput etuhintaan -30% FC Hakan ja FC Lahden väliseen otteluun. Ostosta ei kerry Bonusta.

  • Peruslippu 18,25 € (norm. 22,50 €)
  • Perhelippu (2 aikuista ja alle 17-vuotiaat lapset) 27 € (norm. 37,50 €)
  • Alle 17-vuotiaat ilmaiseksi
  • Myynnissä myös opiskelija/eläkeläislippu hintaan 11,50 €

Liput myynnissä Tiketissä.

Kuva: Iitu Lehtonen (IG: @iituxiini)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT