Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Andy Smith tyytyväinen joulukuun antiin – ”On mennyt todella hyvin”

FC Hakan uusi päävalmentaja Andy Smith otti joukkueen ohjat käsiinsä joulukuun alussa, kun joukkue aloitti valmistautumisen kohti ensi vuoden 90-vuotisjuhlakautta. Smithin mukaan joulukuussa on keskitytty ottamaan tuntumaa puolin ja toisin.

Hakan joukkue on vielä rakennusvaiheessa ja joulukuun aikana on harjoituksissa viilettänyt viime kaudelta jatkaneita sopimuspelaajia, testimiehiä sekä Hakan omia junioreita. Smithin mukaan ensiaskeleet ovat olleet positiiviset.

– On mennyt todella hyvin. Pelaajat ovat olleet hyvin ammattimaisia ja he ottaneet uuden projektin hyvin vastaan. Siinä menee aikaa, mutta tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin. Kaikki tuntuvat nauttivan uusista harjoituksista ja odotamme tammikuuta, jolloin uudet pelaajat tulevat mukaan ja saamme kaikki mukaan. Odotamme innolla harjoituskauden alkua.

Haka on julkistanut joulukuun aikana uusia pelaajasopimuksia ja uudet vahvistukset liittyvät mukaan tammikuussa, kun Haka palaa takaisin tositoimiin.

– Tällä hetkellä emme voi juuri käydä läpi taktisia asioita, kun koko joukkue ei ole kasassa. Nyt nautimme toisistamme ja opimme tuntemaan toisiamme sekä kentällä että sen ulkopuolella. Nyt on keskitytty pitämään kuntoa yllä, nauttimaan harjoituksista ja opittu tuntemaan toisiamme, Smith avaa joulukuun harjoitusten teemoja.

Hakalla on tällä hetkellä koossa 14 pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Joukkueeseen on tulossa vielä täydennystä, mutta Smith ei aio kiirehtiä.

– Joukkueen rakentaminen vie aikaa. Valitsen huolella ne, jotka liittyvät seuraamme. Tietenkin se riippuu myös budjetista, mutta en aio kiirehtiä päätösten kanssa. Jos oikea pelaaja tulee mahdolliseksi ja osuu budjettiimme, niin siinä tapauksessa olemme kiinnostuneita. Jos näin ei käy, niin sitten jatkamme etsimistä. Tärkeintä on löytää oikeanlaiset ihmiset Hakaan.

Haka vetäytyi parin viikon tauolle keskiviikkona ja paluu harjoituksiin on edessä tammikuun 4. päivä. Sen jälkeen joukkue laittaa uuden vaihteen silmään ja harjoituskausi starttaa toden teolla.

– Palaamme harjoituksiin tammikuun alussa kuntotesteillä ja sen jälkeen pistämme täyden höyryn päälle.

******

Edessä siintävä kausi 2024 on FC Hakan suuri 90-vuotisjuhlakausi. Juhlavuoden kausikortit ovat myynnissä nyt – tule mukaan juhliin! Lue lisää kausikorteista täällä ja osta kausari omaksesi tiketti.fi/fchaka! Jouluun asti erikoishintaan 150€ (+palvelu- ja mahd. toimituskulut) oleva juhlavuoden huippukausari sisältää pääsyn kaikkiin FC Hakan kotiotteluihin sekä Veikkausliigassa että Suomen Cupissa ja lisäksi sisältää mahdollisuuden varata oman paikan pysyvästi katsomosta (norm. 250€). Ensi vuonna juhlitaan!

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT