Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Alkukauden tilannekatsaus

Kauden 2020 otteluohjelma on nyt julkaistu ja keskustelu siitä käy tällä hetkellä kiivaana. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että otteluohjelman laatijoiden pitää ottaa huomioon seurojen toiveet, eri kaupunkien stadionremontit sekä muutaman joukkueen Euro-ottelut. Näin ollen ohjelman laatiminen ei ole kovin yksinkertaista.

Me olemme ohjelmaan pääsääntöisesti tyytyväisiä. Meille tärkeitä viikkopelejä saimme keväälle juuri sopivasti. Yritysmyyntimme kannalta tämä on ensiarvoisen tärkeää, sillä näihin viikkopeleihin on huomattavasti helpompi saada yritysvieraita kuin viikonloppupeleihin. Toisaalta kesä- ja heinäkuun aikana pelaamme paljon sunnuntaisin, mikä onkin hyvä kesälomalaisten ja mökkilaisten takia. Suurin pettymys meille oli Valkeakosken Musiikkijuhlien aikana pelattavan pelin menettäminen. Kyseinen ottelu oli meillä ykkösprioriteetti, mutta sitä emme valitettavasti saaneet ohjelmaamme.

Otteluohjelma on urheilullisesti hyvä. Sopiva rytmi antaa mahdollisuuden keskittyä jokaiseen otteluun täysillä. Lisäksi pelaamme kesäkuun loppuun mennessä seitsemän kotiottelua, mikä antaa mahdollisuuden hyvään starttiin tärkeällä Veikkausliigakaudellamme.

Olemme myös tehneet farmisopimuksen kaudelle 2020 Ykkösessä pelaavan AC Kajaanin kanssa. Valmentajien Teemu Tainion ja Mika Lumijärven keskusteluista virinnyt ajatus on nyt viety sopimukseen saakka. Syy farmisopimukseen on pitkälti urheilullinen. Tarvitsemme vähemmän peliaikaa saaneille pelaajille mahdollisimman kovia pelejä, niitä on mahdollista nyt saada tasokkaassa Ykkösessä. Tavoitteena on myös pelaajaliikenne molempiin suuntiin. Pitää muistaa, että AC Kajaani on löytänyt erinomaisia pelaajia viime vuosien aikana. Näistä pelaajista nähdään mahdollisesti joku pelaaja myös Hakan paidassa.
Haemme vielä yhteistyöseuraa lähialueelta, missä nuorimmat pelaajamme voisivat saada peliaikaa. Tavoitteena on löytää joukkue Kakkosen tasolta, jolloin meillä olisi yhteistyötä Ykkösen ja Kakkosen joukkueiden kanssa. Tämä antaa parhaan mahdollisuuden nuorten pelaajien kehittämiseksi sekä heidän peliaikansa maksimoimiseksi kovimmalta mahdolliselta tasolta.

Tulevana lauantaina 25.1. joukkueemme aloittaa virallisen kauden Suomen Cupin merkeissä Tehtaan kentällä. Vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari KuPS. Mikä onkaan parempi katsastaa oman joukkueemme tilanne, kuin vastustaja Suomen huipulta. Cupin ottelut jatkuvat siitä eteenpäin viikon välein, huippukohtana Ilveksen kohtaaminen 15. helmikuuta Pirkkahallissa.

Valmistautuminen kohti Veikkausliigakautta on kovassa vauhdissa. Joukkue tekee harjoituksissa kovasti töitä pystyäkseen liigavauhdissa. Haemme vielä 1-2 vahvistusta joukkueeseemme, jonka jälkeen rinki on kasassa tulevaa kautta varten. Jännitys kasvaa koko ajan!

Olli Huttunen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT