Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

AC Oulu antoi Hakalle selkäsaunan

FC Haka romahti pahan kerran kotiottelussaan AC Oulua vastaan. Oululaiset hakivat täyden potin Tehtaan kentältä 1108 katsojan edessä numeroin 1-5 (1-4).

Hakan pelin alkua sävyttivät lukuisat harhasyötöt. Ottelua oli pelattu vain seitsemän minuuttia, kun Hakan puolustus sahattiin täysin halki. David Ramadingaye pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Haka sai ensimmäisen maalipaikkansa vartin jälkeen, mutta Tuomas Lähdesmäki ajautui turhan pieneen kulmaan eikä laukaus onnistunut. Pari minuuttia myöhemmin Haka loi kulmapotkusta hyvän hässäkän etutolpalle mutta AC Oulun puolustus sai viime tingassa siivottua pallon pois.

Minuutti tästä ja Hakan puolustus oli jälleen tuuliajolla. Matias Lindfors syötti ja Ramadingaye sijoitti alakulmaan iltapäivän toisen osumansa.

Ottelua oli käyty 27. minuuttia, kun Juho Saarinen kaatoi Sasa Jovovicin rangaistusalueella. Jovovic pisti pallon pilkulta varmasti verkkoon.

Anton Popovitch oli lähellä kavennusta puolen tunnin kohdalla, mutta AC Oulun maalivahti Johannes Wentin esitti hyvän jalkatorjunnan.

AC Oululle tuntui onnistuvan kaikki. Titi Essomba sai 37. minuutilla pistää pallon tyhjiin kulmapotkun jälkeen.

Armstrong herätteli joukkuettaan tuplavaihdolla 40. minuutin jälkeen. Kentälle juoksivat Topi Järvi ja Niilo Mäenpää.

Järvi onnistui maalinteossa oltuaan kentällä vain neljä minuuttia. Järvi jatkoi Emeniken kovan keskityksen maaliin.

Ramadingaye jatkoi heti toisen puoliajan alkuun siitä mihin ensimmäisellä jäi. Essomba tarjoili ja oululaisten kippari pääsi juhlimaan hattutemppua.

Toisen puoliajan loppu mentiin päästä päähän. Hieman tarkemmalla viimeistelyllä oululaiset olisivat voineet lisätä johtoaan useammallakin maalilla. Jovovicin ylärimalaukaus vapaapotkusta kävi 78. minuutilla todella lähellä isäntien maalia.

Hakalla ei puolestaan ollut onni mukana toisessa päässä kenttää. Ratkaisevat syötöt löysivät kerta toisensa jälkeen vastustajan pelaajan.

Haka pelaa kaksi seuraavaa otteluaan vieraskentällä. Ensi lauantaina vastassa on Raaseporissa EIF ja viikkoa myöhemmin Turussa TPS. Tehtaan kentällä valkopaidat esiintyvät seuraavan kerran keskiviikkona 19. heinäkuuta Gnistanin tullessa Hakan vieraaksi.

– Kuten sanoin jo ennen peliä, niin pelkäsin pienen loman vaikutusta sen jälkeen, kun olimme pelanneet hyvin. Tämä oli ottelu, jossa olivat vastakkain miehet ja pojat, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong puhisi ottelun jälkeen.

Armstrong ei omiaan silitellyt.

– Meidän joukkueessamme oli monta pelaajaa, jotka saavat katsoa peiliin tällaisen esityksen jälkeen. Tällainen peli ei yksinkertaisesti kelpaa, se on aivan selvä asia, Armstrong alleviivasi.

AC Oulun leirissä ilmeet olivat iloiset.

– Tämä oli meille tiukka viikko, kun pelasimme alkuviikosta Gnistania vastaan. Mutta kun mieli on virkeä, niin jalka ei tunnu raskaalta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tuumi.

– Olen sanonut, että kun olosuhteet ovat kohdillaan, niin pelimme kulkee. Nyt kävi niin, Ojanen jatkoi.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Ville-Valtteri Starck, Mikko-Petteri Latosaari, Diogo Tomas (var.), Henri Malundama, Jaakko Rantanen, Anton Popovitch (40. Niilo Mäenpää), Juho Saarinen (40. Topi Järvi), Emenike Mbachu (var.), Tuomas Lähdesmäki (var.) (82. Patrik Ahonen), Kalle Multanen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT