Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Aatu Hakala odottaa jo Mestaruussarjaa – ”Kaikki on mahdollista”

Veikkausliigan runkosarja saatiin päätökseen sunnuntaina ja seuraavaksi edessä on FC Hakan osalta Mestaruussarja, jossa taistellaan mitalista ja europaikasta. Aatu Hakala oli tyytyväinen joukkueen runkosarjaan.

Haka päätti runkosarjan tärkeään 1-0-voittoon FC Lahdesta. Pisteiden lisäksi myös nolla omissa lämmittivät mieltä.

– Nollapeli tuntui tietenkin henkilökohtaisestikin hyvältä, mutta joukkueen menestys on pääasia. Nollapeli on koko joukkueelle tärkeä, muistuttaa erinomaisen pelin pelannut Hakala.

Edellispelissä Hakalalle sattui selkeä virhe, josta FC Hongan Rui Modesto pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. 21-vuotias maalivahti osoitti kuitenkin henkistä kovuutta torjuen mallikkaasti lopun Hongan pelin sekä pitämällä maalinsa puhtaana myös Lahtea vastaan. Virhe ei jäänyt kummittelemaan Hakalan takaraivoon.

– On ollut onni, että Aleksi (Tossavainen) on mukana psyykkisenä valmentajana ja hänen kanssaan olemme käyneet keskusteluja eri asioista. Häneltä on tullut hyviä vinkkejä ja mitä enemmän pelaa, niin tuollaisia virheitä sattuu joskus. Sitä täytyy vain keskittyä seuraavaan tilanteeseen. Pelin jälkeen voi sitten miettiä tarkemmin. Onneksi meillä on joukkueessa niin mahtava henki, että koko joukkue oli sen jälkeen tukena. Siinä on mukava jatkaa peliä, kun on joukkueen tuki. Se tekee virheen yli pääsemisestä tietenkin helpompaa, kun on joukkueen, valmentajien ja myös fanien tuki. Se on iso tekijä, Hakala kiittelee.

Hakala sai viime kauden lopulla näyttöpaikkansa ja on kantanut tällä kaudella päätorjuntavastuun.

– Jokaisesta minuutista nauttii ja on kiitollinen minkä saa pelata. Tämä on ensimmäinen kauteni, kun saan Veikkausliigassa enemmän pelejä. Vaikka en ole henkilökohtaisesti täysin tyytyväinen, niin olemme joukkueena pärjänneet hyvin, ja se on pääasia.

Omista otteistaan nuorukainen löytää vielä petrattavaa.

– Vähän liikaa on tullut tiettyjä virheitä, jotka olisi ollut helppo jättää tekemättä.

Haka sijoittui runkosarjassa upeasti neljänneksi ja on neljän pisteen päässä kolmantena olevasta FC Hongasta ja toisaalta viidentenä oleva FC Inter on viiden pisteen päässä. Hakalla onkin herkulliset asetelmat lähdettäessä Mestaruussarjan ratkaisukamppailuihin.

 – Runkosarjassa pääsimme niihin tavoitteisiin mitä asetimme joukkueena ennen kautta. Vaikka joissain peleissä oli vaikeaa, niin nousimme usein lopussa ja saimme sitä kautta tuloksia.

– Haluamme tietenkin lähteä voittamaan jokaista ottelua, se on ihan selkeä asia. Olisi hienoa taistella mitalista, mutta sellaisesta on liian aikaista vielä puhua eikä se ole kokonaan omissa käsissä. Kaikki on kuitenkin mahdollista viimeisissä peleissä. Mahdollisimman hyvää sijoitusta lähdemme Mestaruussarjasta hakemaan, Hakala päättää.

Mestaruussarja alkaa Hakan osalta 28.9. FC Interin vieraana. Tehtaan kentällä pelataan taas 2.10., kun SJK matkaa vieraaksi.

FC Hakan ottelut Mestaruussarjassa:
28.9. 18.00 Inter-Haka
2.10. 16.00 Haka-SJK (Osta liput täältä)
5.10. 18.00 KuPS-Haka
9.10. 18.00 Haka-HJK (Osta liput täältä)
16.10. 16.00 Honka-Haka

Mestaruussarjan jälkeen pelataan vielä Eurolopputurnaus. Se alkaa 19.10. pelattavalla ensimmäisellä kierroksella. Lopputurnauksen välierä on edessä 22.10. ja kaksiosainen finaali pelataan 26.10. ja 30.10. Päivämäärät ovat runkopäiviä ja saattavat tarkentua myöhemmin.

Kuva: Sanna Mäkelä-Lahtinen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT