Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

(19)34 kysymystä: Kari Laakso

Hakan nettisivujen juttusarjassa vuorollaan joku pelaaja, tai muu seuran lähellä oleva henkilö, vastaa Hakan perustamisvuoden mukaisesti (19)34:n kysymykseen aiheesta ja aiheen vierestä. Nyt vuorossa on hallituksen jäsen Kari Laakso.

1. Edellinen haastateltava Markku Salminen haluaa kysyä kauanko kestää matkasi Tehtikselle?
– Asun Helsingissä Lauttasaaressa ja matka sieltä Tehtikselle kestää noin puolitoista tuntia. Nopeampaa ei kannata tulla, kokeilin kerran ja se tuli tosi kalliiksi.

2. Hakan pelaaja voitti kolmannen kerran peräkkäin Ykkösen maalikuninkuuden. Jatkuuko putki ensi kaudella?
– Toivotaan, tärkeitä on tietysti kokonaismaalimäärän kasvu. En siis pistä pahakseni vaikka osumat jakautuisivat entistä tasaisemmin pelaajille.

3. Mikä oli parasta kauden 2015 Hakassa?
– Nuorten pelaajien vahva esiintulo ja vastuunkanto.

4. Missä vaiheessa kauden 2016 rakennustyö on?
– Tilanne on hyvä, koska meillä on nuorten runkopelaajien kanssa sopimukset pääosin valmiina. Monille heistä yksi vuosi lisää kokemusta voi kehittää peliä merkittävästi. Odotan innolla uutta kautta, vaikka kustannustehokkuus leimaakin valmistautumistamme.

5. Jos saisit valita kotimaan kentiltä vapaasti yhden vahvistuksen ensi kauden Hakaan, kenet ottaisit?
– Aleksandr Kokko

6. Olet asunut jo tovin Valkeakosken ulkopuolella. Kuinka hyvin Haka tunnetaan kauempana Valkeakoskesta?
– Hakasta voi kertoa aidon ylpeänä kaikille jalkapallosta kiinnostuneille ja seura tunnetaan todella hyvin. Hakan upea historia herättää mielenkiintoa ja toisaalta Valkeakosken kyky pienenä kaupunkina vuodesta toiseen kasvattaa uusia huippupelaajia on monille aidosti hämmästyksen aihe.

7. Kuinka kauan olet kannattanut Hakaa?
– Koko ikäni tietysti. Oma seurahan valitaan vain kerran, eikä vaihtaminen ole mahdollista. Toki käyn paljon esim Klubin peleissä ja poikani pelaa seuran junnuissa mutta minulle hakalaisuus on ikuista.

8. Kerro omasta jalkapallourastasi?
– Se on tasoa ”monet pelikaveristani pääsivät ammattilaisiksi”. Merkittävän saavutus lienee A-nuorten SM-pronssi ja katkerin paikka joukkueen tiputtaminen Hesa-cupista epäonnistuneella rankkarilla. Hakan jälkeen pelasin Pallo-Sepoisssa, Englannissa opiskellessani pelasin yliopistosarjaa ja sitten pääkaupunkiseudulla eri seuroissa pääosin kolmosta. Viimeksi pelasin Hongan ikämiehissä mutta nyt polvet alkavat olla siinä kunnossa, että on parempi keskittyä rauhallisempiin lajeihin.

9. Seuraatko muuta urheilua jalkapallon lisäksi?
– Olen mukana myös koripallossa Helsinki Seagullsin hallituksessa ja Nelonen Median jääkiekko-oikeuksien ansiosta myös lätkää tulee seurattua aktiivisesti. Urheiluseuroissa toimiminen on todella mukavaa touhua. Rakastan sitä fiilistä ja intohimoa mikä oman joukkueen menestyksestä tulee. Ja toisaalta seuratoiminnassa pääsee aidosti luomaan positiivia tunteita katsojille, edistämään nuorten liikuntaa ja myös tuomaan kaupallisille kumppaneille positiivista lisäarvoa.

10. Mikä on paras tapa rentoutua vapaa-ajalla?
– Pihapelit lasten kanssa. Molemmat lapseni pelaavat futista ja olen kyllä onnellisimmillani yhteisissä pelihetkissä.

11. Kuka Hakan hallituksesta kertoo parhaat tarinat?
– Kyllä se on mr. Kekkonen. Karrilla tulee tarinaa niin paljon, että todennäköisyyden mukaan sinne pakko eksyä myös hyviä stooreja joukkoon.

12. Suurin saamasi kala?
– En ole kalamiehiä mutta olen ollut mukana nostamassa pienen ihmisen kokoista tonnikalaa.

13. Minkä bändin näit viimeksi livenä? Oliko hyvä?
– Työssäni on paljon musiikkiin liittyviä tapahtumia, joten näen paljon livekeikkoja. Lähtökohtaisesi käyn mieluiten rock-keikoilla. Viimeksi näin kuitenkin Club for fiven, joka on vallan erinomainen yhtye täynnä uniikkia osaamista. Club for five on myös viidesosaltaan koskilainen, joka nostaa arvostusta.

14. Minkä Hakan yhteistyökumppanin palveluja käytit viimeksi?
– Kumppaneiden palveluita tulee käytettyä jatkuvasti ja pyrin totta kai suosimaan ja suosittelemaan niitä mahdollisimman paljon. Olemme juuri lähdössä Ruotsin-risteilylle perheen kanssa, joten vastaan, että Tallink Silja. Arvostan heidän tapaansa toimia urheilukumppanina lasten ja nuorten liikuntaa edistäen.

15. Toimit siviilissä aiemmin Nelonen Median radioiden johtajana. Mikä radiokanava soi useimmin omassa radiossasi?
– Olen nykyään Nelonen median liiketoimintajohtaja, joten radiot kuuluvat edelleen vahvasti työsarkaani. Meillä kuusi radiokanavaa (Radio Suomipop, Radio Rock, Radio Aalto, Loop, Goove FM ja Metro Helsinki): Pyrin tietysti kuuntelemaan kaikkia mutta viimeaikoina olen kuunnellut eniten Suomipoppia ja Radio Rockia. Autossa perhe valitsee aina Loopin.

16. Työskentelet median parissa. Mitä tv-kanavaa katsotte eniten?
– Nelosta ehdottomasti. Olen aidosti ylpeä hienoista ohjelmistamme kuten Vain Elämää tai The Voice of Finland. TV-ala on kuitenkin tällä hetkellä todella kovasti kilpailtua. Suomessa on poikkeuksellisen paljon ilmaiseksi katsottavia kanavia, joilla on hyvää ja viihdyttävää sisältöä. Tämän lisäksi kansainväliset kilpailijat ovat muuttaneet markkinaa pysyvästi.

17. Mitä muuta seuraat televisiosta?
– Luonnollisesti mahdollisimman paljon omia ohjelmiamme ja kanaviamme, joita ovat Nelosen lisäksi Jim, Liv ja Hero sekä verkkopalvelu Ruutu. Katson myös paljon urheilua: Kotimaista jääkiekkoa, Valioliigaa, La Liigaa ja Mestareiden liigaa.

18. Lempiruokasi?
– Wingsit tulisella kastikkeella

19. Jos Haka olisi jälkiruoka, mikä jälkiruoka Haka olisi?
– Juustokakku

20. Mikä on paras matkakohde kotimaassa?

– Ai Tehtiksen lisäksi? No, Vierumäki. Käymme siellä melko usein. Ystäväperheiden kanssa yhteiset viikonloput ovat todella mukavia. Hyvässä suhteessa liikuntaa ja juhlimista.

21. Minkä elokuvan katsoit viimeksi? Suosittelisitko muille?
– Tais olla tv.stä Bondi, jota tietysti voi aina suositella. Leffateatterissa tulee käytyä ihan liian harvoin.

22. Mikä on paras sarjakuva?
– Fingerpori

23. Kenelle julkkikselle haluaisit antaa Hakan kausikortin?
– Vaikka Egotripin Mikki Kausteelle, joka on innokas jalkapallomies ja muutenkin hieno tyyppi. Toisaalta totta puhuen ilmaiset kausikortit ja pääsyliput ovat asia mistä seuroissa pitäisi päästä eroon. Toivoisin, että jokainen minkä tahansa joukkueen kannattaja on omalta osaltaan valmis tukemaan seuraa ostamalla pääsyliput, mahdollisen ilmaisen sisäänpääsyn sijaan. Hakan hallituksen jäsenetkin ostavat vuosittain tukirengaskausikortin.

24. Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?
– Tietty jalkapalloilija ja myöhemmin halusin toimittajan ammattiin.

25. Minkä haaveesi toteutit viimeksi?
– Vien joulukuussa perheeni Real Madridin peliin

26. Paras vuodenaika?
– Kesä

27. Mikä on parasta Valkeakoskella Hakan lisäksi?
– Tehtis ja elinikäiset ystävät. Vanhat pelikaverit ovat edelleen läheisimpiä ystäviäni

28. Pihvi vai makkara?
– Pihvi tietty

29. Limsa vai vichy?
– Limsa

30. Kirja vai elokuva?
– Elokuva

31. Vene vai laiva?
– Laiva, en ole veneilyihmisiä. Mökkeily voittaa veneilyn.

32. MacGyver vai Indiana Jones?
– Indiana Jones

33. Koti- vai vierasvoitto?
– Kotivoitto.

34. Millä kysymyksellä aloitetaan seuraava haastattelu? (Kari Martonen)
– Mikä Hakassa on parasta?

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT