Pirkanmaan herruus vahvasti Hakan käsiin kaudella 2022!

Hakan parhaat ’22 tuo menneeltä vuodelta 2022 parhaat hetket muisteltavaksi ja huippuhetket tarjoaa Ruutu.

Pirkanmaa on viime vuosina ollut vahvasti keltavihreän Ilveksen hallinnassa, mutta vuonna 2022 asiat olivat toisin. Haka oli hallinnut Pirkanmaan kahden suuren välisiä kamppailuja niin Liigacupissa, kuin Veikkausliigassa. 27.elokuuta Haka vei myös kauden toisen liigakohtaamisen äärimmäisen jännittävien vaihdein jälkeen 2-3!

Ottelun alku oli valkopaidoilta heikko. Pelinrakentelu ontui ja harvat, lupaavalta näyttäneet hyökkäykset jäivät lopulta vain laihoiksi yrityksiksi. Ottelun ensimmäinen osuma nähtiinkin 16. minuutilla ja siitä vastasi ansaitusti energisemmin peliin lähtenyt kotijoukkue. Hakan purku boksin sisältä epäonnistui ja pallo ajautui Petteri Pennaselle, jonka laukaus oikealta painui maata pitkin vasempaan nurkkaan.

Hakan tasoitusta ei tarvinnut pitkään odottaa. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin Elias Mastokankaan sivuvapari painui Ilves -maalin takanurkkaan. Luiyi de Lucas sijoittui erinomaisesti vaarallisesti maalia kohti kiertäneen pallon radalle ja onnistui ohjaamaan pelivälineen tarkasti verkkoihin.

Ottelu pysyi tasatilanteessa aina 69.minuutille asti, jolloin koskilaiset siirtyivät vihdoin johtoon. Haka nousi vahvasti oikeaa laitaa, mistä Lee Erwin jakoi pallon Laineelle. Ilves -kasvatti sai jalkansa vapaaksi ja pamautti pallon kuudentoista takaa voimalla ylärimaan, mistä pallo pomppasi nurmen kautta Stavros Zarokostasin päähän ja kreikkalainen puski pelivälineen yli Rasmus Leislahden.

Kotijoukkue nousi vielä kerran taistelemaan pisteistä, ja vielä 85.minuutilla ottelun tilanne oli tasainen 2-2. Mutta kuten niin useasti tällä kaudella, Hakan usko ei loppunut. Jos ottelun alku oli tahmea, niin lopun vaihdot toivat toivottua energiaa kentälle. Ottelun lopullinen niitti nähtiin 86. minuutilla. Pallo kimpoili Ilveksen boksissa ja maalintekoa pääsivät ensin koittamaan Oliver Whyte sekä Zarokostas. Lopulta Erwin oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tuikkasi kauden 12. maalinsa lähietäisyydeltä verkkoihin.

Voitto siivitti Hakaa kohti ylempää loppusarjaa ja vauhditti Ilvestä tappion jälkeen alempaan jatkosarjaan.

Haka vei kaikkinensa Pirkanmaan kunniakkaan herruuden kaudella 2022.

Alta näet Hakan voittomaalin täynnä tahtoa.  Ottelun lukuisat muut huippuhetket löydät Ruudusta.