“Hyvä testi toppareille – hän on fox in the box” (Otteluennakko FC Haka – FC Inter)

PELAAJIEN KUMMIYRITYKSET

25.07.2020

Haka lähtee Veikkausliiga toiseen kotiotteluunsa metsästämään kauden avausvoittoa. Edellisellä kerralla Tehtiksellä vieraili FC Honka ja tuolloin pisteet tasattiin maalein 1-1. Nyt vastaan asettuu alkukauden perusteella astetta kovempi vastus, kun sarjakakkonen FC Inter saapuu Valkeakoskelle.

Kotijoukkueen lähtökohdat otteluun ovat erinomaiset, sillä kaikki ovat jälleen pelikuntoisia, kun myös Ville-Valtteri Starck on päässyt takaisin pelikuntoon. Maximus Tainio on niinikään saanut peliluvan, mutta hakee vielä pelituntumaa A-juniorien mukana lauantaina, kuten tekevät myös Leevi Antinaho, Akseli Lehtojuuri, Topias Listo ja Kalle Kohonen.

Teemu Tainio painotti IFK Mariehamn -ottelun jälkeen joukkueen puolustuspelin tärkeyttä ja siihen onkin nyt panostettu lyhyestä valmistautumisajasta huolimatta.

– Edelleen puolustaminen on ollut meille vähän ongelma ja meille tehdään liikaa maaleja. Interin tasoista joukkuetta vastaan, jos meidän puolustaminen ei ole priimaa, niin se kyllä kolisee omassa päässä. Inter on alkukauden hyvässä iskussa, mutta ehkä ne on kotona kuitenkin ollut vahvempia, mitä vieraissa. Joka tapauksessa tulee hyvä joukkue vastaan.

– Me ollaan vähän naiiveja tietyissä tilanteissa puolustamisessa. Huomenna kamppailuvoimaa ja sellaista kovuutta pitää kyllä löytyä paljon.

Myös Interin vahvuudet on hyvin selvillä. Kärjessä joukkueella on tämän hetkinen maalipörssin kärki Timo Furuholm, jolle ei voi antaa yhtään tilaa.

– “Furkka” on kyllä sellainen “fox in the box”, eli aina siellä oikeassa paikkaa panemassa ripareita sisälle. Siinä on hyvä testi meidän toppareille, Teme ennakoi.

Turkulaisten peli pohjautuu paljon laitojen kautta nouseviin wingbackeihin, joten sunnuntaille on odotettavissa vauhdikasta ja viihdyttävää jalkapalloa. Näin ennakoi myös otteluisäntä Tallink-Siljan kummipelaaja Henri Malundama

– Molemmissa joukkueissa laitapakit jaksaa juosta ylös ja alas koko ajan, hyvä kamppailu siitä tulee ihan varmasti. Ei me lähdetä peruutteleen, vaikka olis kuka vastassa. Ihan sitä omaa peliä lähdetään pelaamaan, siitä se lähtee aina.

FC Haka – FC Inter sunnuntaina 26.7.2020 kello 18.30 Tehtaankenttä.

FC Interin ennakon voit lukea täältä.

Ottelu nähtävissä myös Ruudussa.
Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin voit tilata ne edullisesti verkkokaupastamme.

Kuva: Jussi Rämä

Kaikki uutiset
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.