TPS antoi Hakalle oppitunnin

Hakan tie tämän kevään Liigacupissa päättyi 0-4 -kotitappioon TPS:aa vastaan. Hakan päävalmentaja Sami Ristilä myönsi, että esitys oli kaukana toivotusta.

– Kyllä me voittoa lähdimme hakemaan, mutta peli oli alusta lähtien yllättävän hermostunutta. Tuntui siltä, että odottelimme vielä pelin alkua kun se olikin jo osaltamme ohi, Ristilä sanoi.

TPS aloitti maalien teon jo 16. minuutin kohdalla, kun Petteri Pennanen onnistui vapaapotkusta. Juho Lähde lisäsi puoliaikajohdon kahteen maaliin 37. minuutin kohdalla, kun Hakan puolustus ei onnistunut purkupallossa.

Toisen puoliajan alkuun Haka lähti hakemaan kavennusta, mutta niska taittui 55. minuutilla Antti Ojanperän toiseen varoitukseen ja kentältä poistoon.

TPS:n Mika Ääritalo iski turkulaisten kolmannen osuman lähietäisyydeltä ja Aleksi Ristola laukoi loppulukemat tuomarin määräämällä lisäajalla.

Hakan parhaat maalipaikat tulivat Obi Meztgerille, joka hakeutui muutamaan kerran hyvälle vetoetäisyydelle. Laukaukset kuitenkin viuhuivat ohi ja yli.

– Tämä oli meiltä kevään pohjanoteeraus. Peli toimi hyvänä opetuksena siitä, että töitä on vielä tehtävä. Tie on vain ylöspäin, Ristilä tuumi.

Hakan sijoitus Liigacupin ykköslohkossa oli kolmas. Näin ollen koskilaiset tulevat mukaan Suomen Cupissa 5. kierrokselle. Maaliskuun aikana pelattavassa ottelussa vastaan asettuu Nokian Palloseura.

Hakan kokoonpano: Erkka Heinä, Jussi Heikkinen (46. Pauli Kuusijärvi), Juuso Salonen, Sami Sanevuori, Antti Ojanperä, Dema (46. Topi Järvi), Shane McFaul, Jarno Mattila (46. Shane Robinson), Claudio Matrone (80. Sasha Popovitch), Obi Metzger, Jami Puustinen.