Hakalle pinna Espoosta

Haka sai kahden ottelun mittaisen tappioputkensa poikki Espoossa, josta koskilaiset hakivat yhden pinnan 1-1 -tasapelillä Honkaa vastaan.

Ottelu lähti liikkeelle vauhdikkaasti ja tilanteita syntyi kentän molempiin päihin. Alkuhetkillä kotijoukkueen Jami Puustinen pääsi pariinkin kertaan vaaralliseen tekopaikkaan. Hakasta puolestaan Shane Robinson ja Marco Matrone kokeilivat tykkiensä virettä, huonolla menestyksellä.

Avausmaali syntyi 21. minuutilla, kun Jarno Mattila ryösti pallon rangaistusalueella. Mattilan yrityksen Honka vielä selvitti, mutta John Weckström oli valppaana paluupallossa ja siirsi Hakan johtoon.

Pekka Sihvola oli tuplata koskilaisten johdon vain paria minuuttia myöhemmin. Sihvolan kääntölaukaus meni maalivahti Tuomas Peltosen ulottuville ja pian olikin Hongan vuoro rankaista. Ensin Antti Ojanperä pelasti Puustisen uhkailut maaliviivalta, mutta Demba Savagen rynnistystä Hakan takalinjat eivät enää kestäneet. Näin tauolle siirryttiin 1-1 -tasatilanteessa.

Matrone pääsi laukomaan tulisesti 52. minuutilla, mutta Peltonen oli valppaana. Pian kentän toisessa päässä tarvittiin puolustuksen apua, kun Juuso Salonen putsasi pallon maaliviivalta Savagen laukauksen jälkeen.

Haka pääsi pelaamaan viimeisen vartin miesylivoimalla, kun Hongan Duarte Tammilehto kiukutteli itsensä aikaiseen suihkuun. Kunnon painetta Haka ei kuitenkaan saanut aikaiseksi. Lähimmäksi ratkaisuosumaa pääsi Hongan Tim Väyrynen, joka puski pallon ylärimaan muutama minuutti ennen loppua.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Regillio Nooitmeer (75. Albert Kuqi), Juuso Salonen, Timi Lahti, Antti Ojanperä, Shane Robinson, John Weckström (var.), Marco Matrone, Mohamed Koroma (var.) (60. Jaakko Juuti), Pekka Sihvola (var.), Jarno Mattila.