Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Regi uskoo Hakan projektiin

Regillio Nooitmeer pelasi ensimmäisen kautensa Hakassa viime vuonna ja nousi hyvillä otteillaan sekä liigan puolustajaeliittiin että Haka-fanien suosikiksi. Tänä vuonna Nooitmeerin merkitys joukkueelle kasvoi entisestään nuorennusleikkauksen ja kapteeninnauhan myötä.

Nooitmeer oli Haka-luotsi Sami Ristilän tuttuja kaksikon yhteisiltä Irlannin pelivuosilta. Vahvan viime kauden jälkeen Nooitmeerilla oli muitakin vaihtoehtoja jatkaa uraansa, mutta hän valitsi valkopaidat.
– Minulla oli muutama muukin vaihtoehto, mutta tunsin Samin ja puhuin hänen sekä seuran kanssa ja halusin olla mukana tässä projektissa ja uskon siihen. Meillä on paljon nuoria pelaajia joukkueessa ja halusin pelata täällä ja tässä joukkueessa, Nooitmeer perustelee päätöstään Veikkausliigan sivuilla.

Hakan joukkue vaihtui paljon viime kauden jälkeen ja usea viimevuosien avainpelaajista vaihtoi maisemaa. Tilalle on nostettu paljon omia kasvatteja sekä muutama kokeneempi pelaaja. Kauden alla Nooitmeer valittiin koskilaisjoukkueen kapteeniksi ja hän kantaa ylpeydellä kapteeninnauhaa.
– Moni asia on muuttunut viime kaudesta. Tunnelma ei ole kuitenkaan mielestäni muuttunut. Meillä on nuoria pelaajia jotka kuuntelevat ja haluavat oppia ja sitten muutama kokeneempi kaveri. Pukukopissa on loistava tunnelma ja kaikki ovat täysillä tässä jutussa mukana. Olen ylpeä ollessani tämän joukkueen kapteeni, hollantilaispelaaja hehkuttaa.

Vielä parannettavaa

Veikkausliigassa pelitahti on ollut alkukaudesta kova, mutta hiljalleen tilanne on normalisoitumassa. Nooitmeer uskoo sen nostavan myös pelin tasoa, kun joukkueet ehtivät harjoitella ja pelaajat levätä.
– Jos vertaa viime kauteen, niin juhannuksena taisi olla toista kertaa tällä kaudella viikon tauko peleistä, kun viime kaudella niitä oli joka kierroksella. On vaikea harjoitella sellaisessa pelitahdissa, kun on kolme peliä viikossa. Se on vain lähinnä toipumista ja pelaamista. Nyt pelitahti hieman helpottaa ja uskon, että sitä kautta myös pelien taso tulee nousemaan, kun pelaajat saavat mahdollisuuden levätä hieman ja harjoitella.

Nooitmeer johtaa Haka-puolustusta ja muodostaa Pikkuhuuhkaja Timi Lahden kanssa vahvan parivaljakon puolustuksen keskustassa. Hakalle on kuitenkin tehty toiseksi eniten maaleja, mutta siitä huolimatta koskilaiset keikkuvat sarjataulukon keskivaiheilla. Nooitmeerin mukaan Haka pystyy vielä parantamaan.
– Me olemme yksi eniten maaleja päästäneistä joukkueista, joten siinä on ainakin parannettavaa vielä. Lisäksi emme ole saaneet kunnolla maaleja, joten siinäkin osa-alueella on vielä petrattavaa. Meidän on vain pelattava yhtenäisesti koko joukkueena paremmin ja tehdä paikoista maalit, Nooitmeer pohtii menestyslääkkeitä.

Haka sijoittui liigassa viime kaudella kahdeksanneksi ja Nooitmeerin mukaan tavoitteena on yltää tänä vuonna vähintään samaan.
– Kolmannes on pelattu ja jos pystymme samaan tai parempaan kuin viime vuonna, niin se olisi hyvä. Meillä vaihtui joukkue paljon viime kaudesta, sillä lähes kymmenen pelaajaa lähti ja saman verran tuli tilalle. Joukkue oli kokonaisuudessaan yhdessä ensimmäistä kertaa vasta maalis-huhtikuussa, joten pääsimme aloittamaan vasta todella myöhään. Nyt tiedämme jo toisemme ja miten toinen pelaa ja opimme koko ajan lisää. Teemme koko ajan kovasti töitä ja sitä kautta tuloksetkin varmasti paranevat, uskoo Nooitmeer.

Nooitmeer johdattaa Hakan seuraavan kerran JJK:n kaatoon perjantaina. Ottelu on samalla Veikkausliigan Juhlapäivän ottelu ja se alkaa kello 18.30 Tehtaan kentällä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT