Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka kohtaa perjantaina JJK:n

Haka hakee hyville viimeaikaisille otteilleen jatkoa Tehtaan kentällä, kun Veikkausliigan Juhlapäivässä vieraaksi tulee sarjakolmonen JJK. Hakalla on jyväskyläläisten kanssa kana kynittävänä, sillä kauden aiemmassa kohtaamisessa Haka hävisi 2-4.

JJK on pelannut vahvan kauden koskilaisille tutun Kari Martosen alaisuudessa. Varsinkin joukkueen hyökkäyspää on ollut vahva entisen Haka-peluri Mikko Mannisen johdolla. Alakertaa tilkitsevät pitkään Hakassa pelanneet Jarkko Okkonen ja Juha Pasoja ja maalinsuulla on vielä viime kaudella Hakassa torjunut Janne Korhonen.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä tiedostaa JJK:n kovuuden.
– Ilman muuta vastaan on tulossa kova joukkue ja tiedetään, että heidän hyökkäyskalustonsa vaarallisuudesta. Toivottavasti löydämme lääkkeet siihen ja saamme pysäytettyä heidän pelinsä. Luotan, että omalla pelillä pystymme pysäyttämään heidät, Ristilä toteaa.
– Siellä on Manninen, (Jani) Virtanen, (Tamás) Gruborovics, (Mikko) Hyyrynen ja vaihdosta tulee vielä (Babatunde) Wusu. Heidän kanssaan täytyy olla tosi tarkkana, sillä hyökkäyskalusto on ihan huippuluokkaa.

JJK on sarjassa kolmantena eikä se ole tullut Ristilälle yllätyksenä.
– Aika monessa paikassa veikkailin heitä kolmen joukkoon. Martsi on saanut tehdä siellä töitä parin kauden ajan ja he saivat hyviä vahvistuksia täksi kaudeksi ja tulokset alkavat näkyä.

Hakan peli on kulkenut nätisti viime aikoina. Viime kotiottelussa tuli viihdyttävän esityksen jälkeen 3-1 –voitto Jarosta ja sitä ennen kaatui TPS vieraissa. Viime viikonloppuna Haka joutui kokemaan niukan 1-2 –tappion IFK Mariehamnille, mutta siinä pelissä Haka pelasi lähes koko ottelun miehen vajaalla. Haka onkin tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena. Ristilä pitää jalat kuitenkin tiukasti maan pinnalla.
– Lähdemme nöyrästi joka otteluun pelaamaan. Tiedämme omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Pyrimme saamaan kaikki irti pelaajista ja pyrimme tekemään Tehtiksestä sellaisen paikan, ettei täältä ole koskaan helppo käydä hakemassa pisteitä.

Otteluiden alut ovat olleet Hakalle viime aikoina vaikeita, sillä viidessä edellisottelussa vastustaja on päässyt iskemään ottelun avausmaalin. Kolmasti Haka on noussut vähintään rinnalle eikä se IFK:ta vastaan ollut kaukana, vaikka Haka pelasi alivoimalla.
– Joukkue on hyvällä moraalilla ja toivottavasti nyt ei tule takaiskua heti alkuun tai mitään ylilyöntejä, että pääsemme pelaamaan ehjän pelin, Ristilä toteaa viitaten Obi Metzgerin saamaan punaiseen korttiin edellispelin alkuminuuteilla.

Pelaajatilanne Hakalla on hyvä, sillä pitkäaikaispotilaiden Markus Koljanderin ja Kasperi Ojalan lisäksi sivussa on ainoastaan pelikieltoinen Metzger.
– Pääsemme otteluun suhteellisen terveellä miehistöllä. Pieniä kolhuja, mutta toivottavasti pääsemme lähtemään samalla kokoonpanolla kuin viime otteluun Obi pois lukien. Lisäksi saamme Jarno Mattilan mukaan ja hän pelaa ensimmäistä kertaa ukkomiehenä ja toivottavasti se tuo lisäpotkua, Risu heittää.

Hakan ja JJK:n välinen Juhlapäivän ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 18.30. Ennakkopelit Paviljonissa alkavat kello 17.30 ja Risu on haastattelussa kello 18.00. Ennen ottelua Janne Hyökyvaara palkitaan Veikkausliigan Legendana ja ottelun jälkeen jälkipelit jatkuvat Paviljongissa haastatteluilla. Lisäksi Haka on kutsunut kaikki Tampereen piirin juniorijoukkueet kannustamaan valkopaitoja voittoon tässä tärkeässä liigaottelussa. Juniorijoukkueilla on otteluun ilmainen sisäänpääsy saapuessaan joukkueittain johdetusti Tehtaan kentälle.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT