Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Weckström: Joukkue on kasvanut kauden edetessä

Liigaotteluilla mitaten Hakan kokenein pelaaja John Weckström korostaa tarkan alun merkitystä, kun Haka kohtaa perjantaina kotikentällään JJK:n.

Haka on neljästä viime pelistään napannut kaksi voittoa ja hävinnyt kertaalleen, kun se taipui sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana.
– Fiilis on joukkueessa erinomainen ja tekemisen meininki on ollut sekä treeneissä että peleissä hyvää. Tuloksetkin ovat olleet hyviä ja edellispelissä IFK:ta vastaan olisimme peliesityksen perusteella ansainneet ainakin pisteen vaikka pelasimme miehen vajaalla suurimman osan ottelusta, Weckström pohtii.

Haka lähti kauteen kovasti nuorentuneena ja 30-vuotiaana Weckström kuuluukin joukkueen nestoriosastoon yhdessä samanikäisen Shane Robinsonin kanssa. ”Taikurin” mukaan nuoret ovat ottaneet isoja askeleita kauden mittaan.
– Ilman muuta joukkue on kasvanut kauden edetessä. Meillä on tosi nuori joukkue ja kapea rinki. Siinä jokaisen pitää kasvaa.

Weckström liittyi Hakaan täksi kaudeksi ja on ollut tärkeässä roolissa Hakan keskikentällä. Omiin otteisiinsa hän on suhteellisen tyytyväinen.
– Hyvin on tullut minuutteja, mutta maaleja voisi olla tietenkin enemmän. Onneksi kuparinen tuli rikottua TPS:aa vastaan. Kokonaisuutena kaikki on mennyt ihan hyvin.

Hakalla on kalavelkojen maksun paikka perjantaina, kun Tehtaan kentälle tulee Kari ”Martsi” Martosen valmentama JJK. Haka taipui joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 2-4. Tuolloin JJK latoi kolme maalia 24. minuutissa ja käytännössä ratkaisi ottelun.

Haka on muutenkin joutunut viime otteluissaan takaa-ajajan rooliin nopeasti, sillä viidessä edellisottelussa vastustaja on päässyt iskemään ensin. Weckström korostaakin alun merkitystä.
– Jyväskylässä meillä oli vaikea alku ja sen kanssa on nyt oltava tarkkana. Nyt olemme saaneet hyviä 90-minuuttisia ja alussa on oltava hereillä. Meillä on nyt hyvät saumat kuitata Harjulla koettu tappio kotona, Weckström toteaa luottavaisena.

Hakan ja JJK:n välinen ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 18.30. Ottelun ennakkotunnelmat alkavat kuitenkin Paviljongissa jo 17.30 ja kello 18.00 Sami Ristilä on haastattelussa kertomassa ottelun ennakkotunnelmista. Paviljongissa voi nauttia myös ottelun jälkitunnelmista, sillä ottelun jälkeen haastateltavana on pari pelaajaa ja valmentaja.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT