Hakan hyvä vire jatkuu

Torstaina TPS:lta pisteet ryövännyt Haka jatkoi hyviä otteitaan Tehtaan kentällä. Nyt kaatui Jaro todella tasapainoisen esityksen jälkeen lukemin 3-1 (1-1).

Jaro siirtyi ottelussa johtoon vain viiden minuutin pelin jälkeen. Jaron pelaaja kaadettiin kuudentoista alueella ja kovassa vireessä oleva Papa Niang laukoi rankkarin ohi Saku Pesosen. Maali oli Niangille jo kahdeksas rangaistuspotkuosuma kuluvalla liigakaudella.

Tehtaan kentän yleisö vaati Hakalle rankkaria kymmenen minuuttia myöhemmin. Jaakko Juuti kiersi Jaro-vahti Vitali Telesiä, mutta Teles pystyi sen verran häiritsemään, että tilanteesta tuli kulmapotku.

Hakan tasoitus tuli 24. minuutin kohdalla. Obi Metzger eteni röyhkeästi päätyyn ja löysi vapaana olleen Pekka Sihvolan. Sihvola viimeisteli jo kauden neljännen täysosumansa.

Hetkeä myöhemmin Antti Ojanperä oli päästä tuikkaamaan Haka johtoon, mutta Teles oli maalillaan valppaana poimien Ojanperän kudin alakulmasta.

Metzgerillä oli toisen puoliajan alkuun mainio paikka viedä valkopaidat johtoon. Telez seikkaili rangaistusalueen ulkopuolella ja Metzgerillä oli jo tyhjä maali edessään. Kotiyleisön epäonneksi Metzger epäonnistui sijoituksessaan pahan kerran.

Haka meni johtoon 71. minuutilla, kun Shane Robinson taisteli Metzgerin antaman pitkän pallon itselleen. Irlantilainen ei häiriintynyt Telesin vastaantulosta vaan tuikkasi isännät johtoon.

Haka karkasi lopullisesti ja täysin ansaitusti 82. minuutin kohdalla. Jarno Mattila näytti tekniikkaansa Sihvolan syötön jälkeen ja viimeisteli kauden avausosumansa näyttävien harhautusten jälkeen.

Hakan seuraava ottelu on ensi sunnuntaina Ahvenanmaalla IFK Mariehamnia vastaan.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä (var.), Timi Lahti, Regi Nooitmeer, Juuso Salonen, Shane Robinson, Jaakko Juuti (70. Mohamed Koroma), Jarno Mattila (84. Sasha Popovitch), John Weckström, Obi Metzger (90. Albert Kuqi), Pekka Sihvola.