VPS ja Haka pistejakoon Vaasassa

Haka sai Vaasan Hietalahdessa poikki neljän vierastappionsa putken. Ottelu VPS:aa vastaan päättyi tasatulokseen 1-1, mutta mahdollisuuksia koskilaisilla oli voittoonkin asti.

Ottelu alkoi Hakan kannalta huonosti. Tony Björk pelasi pitkän pallon Antti Uimaniemelle, jonka syöttö löysi Jyri Hietaharjun. Hietaharju puski vaasalaiset johtoon vain 11. minuutin pelin jälkeen.

Haka ei takaiskusta hätkähtänyt vaan tasoitus tuli kymmenen minuuttia myöhemmin. Jaakko Juuti antoi laidalta hyvän keskityksen ja Pekka Sihvola jatkoi pallon ohi Tomer Chenchinskin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla VPS oli lievästi niskan päällä, mutta toinen puoliaika oli Hakan hallintaa. Toki Hakan maalivahti Saku Pesonen joutui kertaalleen venymään, kun Ville Koskimaa pääsi puskupaikkaan. Pesonen torjui pallon ylärimaan.

Viimeiset minuutit Haka haki raivokkaasti voittomaalia ja monen mielestä Pekka Sihvolan loppuhetken pusku ylitti vaasalaisten maaliviivan. Tuomariston mielestä pallo ei maaliin asti yltänyt, joten Hakan juhannustuliaisiksi jäi vain yksi piste.

Seuraavan kerran Haka on tulessa viikon päästä torstaina, kun edessä on reissu TPS:n vieraaksi Turkuun. Tehtaan kentällä Haka esiintyy seuraavaksi maanantaina 4.7. Tuolloin vastaan asettuu Jaro.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Regillio Nooitmeer, Juuso Salonen (66. Sasha Popovitch), Timi Lahti, Antti Ojanperä, Marco Matrone, Shane Robinson, Juha Pirinen (90. Josef Chavez), Jaakko Juuti (51. Mohamed Koroma), Pekka Sihvola, Jarno Mattila.