Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ristilä: Erilainen Klassikko

Veikkausliigan kauden ensimmäinen todellinen Klassikko pelataan lauantai-iltana Tehtaan kentällä, kun Haka isännöi HJK:ta. Haka hakee hyvälle kotivireelleen jatkoa mestarisuosikin kustannuksella.
Haka on esiintynyt kotikentällä vahvasti tällä kaudella. Alla on kaksi peräkkäistä voittoa ja sitä ennen Haka nousi miehen vajaalla tappioasemasta tasoihin Honkaa vastaan. Vieraskentällä valkopaidat eivät ole saaneet samanlaista taistelua päälle ja se on askarruttanut myös päävalmentaja Sami Ristilää.

– Olen pohtinut sitä samaa. Onko se pelitavassa tai –tyylissä? Sitä täytyy pohtia.

Hakan paidassa on tällä kaudella nähty poikkeuksellisen paljon omia kasvatteja, sillä peräti 10 Hakan omaa kasvattia on pelannut Hakan paidassa tällä kaudella. Ristilä ei poissulje sitä vaihtoehtoa, että näyttämisen halu kotikentällä on suurempi.

– Se on varmasti yksi tekijä. Ammattilaisen pitää kuitenkin pystyä suoriutumaan joka puolella samalla tavalla. Ensin lähden kuitenkin liikkeelle onko sillä jotain tekemistä taktisissa tai muissa asioissa. Pienestähän nämä ovat kiinni voiton ja tappion välillä. Olemme pelanneet vieraissakin ihan hyvin, mutta herkullisia pisteitä ei ole sieltä vielä saatu.

Lauantaina Tehtaan kentälle saapuu nimekäs HJK, joka johtaa odotetusti tällä hetkellä sarjaa. Haka ja HJK ovat vuosien varrella käyneet useita tiukkoja ja värikkäitä otteluita, mutta tällä kertaa lähtökohdat ovat hieman erilaiset.

– HJK:lla on 25 vahvaa pelaajaa ja on oikeastaan ihan sama ketä he sieltä laittavat kentälle. Aina tulee kovatasoinen ryhmä vastaan.
– Tämä on vähän erilainen Klassikko kuin yleensä. Normaalisti molemmat olemme taistelleet kärkipään sijoista. Nyt me olemme keskikastissa ja Klubi on kärjessä missä heidän kuuluukin olla. Asetelmat ovat aika selkeät. Lähdemme haastamaan ja katsomaan mihin rahkeet riittävät tällä hetkellä. Uskon, että jos saamme 11 tervettä kaveria liikkeelle, niin kyllä me kotikentällä teemme ottelun vaikeaksi Klubille.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo talvella kahdesti. Haka voitti Uusi Lahti Cupissa ja Liigacupissa HJK oli sitä vastoin parempi.

– Lähdemme edelleen kehittämään omaa peliämme ja tämä on meille samalla hyvä tietynlainen mittari siitä mitä meidän täytyy huippujoukkueita vastaan tehdä paremmin. Ketään ei tarvitse pelätä.

Hakan pelaajatilanne on kokenut kovia ja varsinkin alakertaa on rokotettu kovalla kädellä. Maalivahti Markus Koljanderin kausi on paketissa ja Regi Nooitmeer parantelee vielä polveaan. Juuso Salonenkaan ei ole vielä pelikunnossa. Lisäksi Kasperi Ojala loukkaantui viime ottelussa ja Obi Metzgerkin kärsii pienistä vaivoista.

– Pelaajatilanne on tällä hetkellä sellainen, että joudumme katsomaan farmiseura Ilves-Kissoihin josko saisimme sieltä apuja, Ristilä pohtii.

Hakan ja HJK:n välinen ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT