Hakalle jälleen turha Turun reissu

Torstaina Interille Turussa lukemin 6-1 hävinnyt Haka teki sunnuntaina toisen turhan reissun Aurajoen rannalle. Peli TPS:aa vastaan oli huomattavasti parempaa kuin torstainen ottelu, mutta silti Sami Ristilän suojatit joutuivat nöyrtymään 2-0 -tappioon.

Ottelu alkoi vauhdikkaissa merkeissä ja tilanteita oli molemmissa päissä. Hakasta avausvartilla lähimmäksi maalia pääsi Regi Nooitmeer, jonka puskujen eteen Jukka Lehtovaara joutui kahdesti venyttämään.

Kylmä suihku tuli puolen tunnin kohdalla, kun Mika Ääritalo vapautti Njazi Kuqin pahantekoon. Kuqi ei hermoillut päästyään Haka-vahti Saku Pesosen kanssa vastakkain vaan nosti pallon hallitusti yli Pesosen.

Haka oli lähellä tasoitusta juuri ennen taukovihellystä. Juha Pirinen tarjoili mainiosti laidalla, mutta Pekka Sihvola puski hyvästä paikasta yli maalin.

Sihvolalle tuli heti toisen puoliajan alkuun mahdollisuus paikata erehdyksensä kulmapotkun jälkitilanteesta. Lehtovaara oli kuitenkin maalillaan valppaana Sihvolan ohjauksen edessä.

Hakan taistelua ei palkittu, vaan TPS karkasi tunnin kohdalla. Marco Matrone joutui kaatamaan Toni Kolehmaisen rangaistusalueella ja Kolehmainen pisti itse pilkun varmasti yläkulmaan.

Jarno Mattilalla oli paikka tuoda Haka peliin mukaan kymmenen minuuttia ennen loppua, mutta Mattilan yritys kilahti tolpan ulkoreunaan.

Ottelutahti Veikkausliigassa jatkuu tiiviinä, mutta Hakan onneksi kaksi seuraavaa ottelua pelataan Tehtaan kentällä. Keskiviikkona on vastassa KuPS ja lauantaina on edessä yksi kauden kohokohdista, eli HJK-klassikko. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Antti Ojanperä (var.), Timi Lahti, Regi Nooitmeer, Jarno Mattila, Juha Pirinen ((var.) 71. Sasha Popovitch), Marco Matrone (63. Josef Chavez), Shane Robinson, Jaakko Juuti (78. Kasperi Ojala), John Weckströn, Pekka Sihvola.