Haka nöyrtyi toisella puoliajalla

Haka teki hukkareissun Myllykoskelle, sillä isäntäjoukkue MYPA nappasi sunnuntai-iltana kevään avausvoittonsa. MYPA vei pisteet vahvan toisen puoliajan ansiosta lukemin 3-0 (0-0)

Polvivaivoistaan toipunut Saku Pesonen pelasi Hakan maalilla kauden avausottelunsa. Ensimmäisen kerran Pesonen joutui totisiin töihin puolen tunnin kohdalla, kun Maxim Votinov puski terävästi. Pesonen osoitti reaktioiden olevan tallella pitkästä huilista huolimatta.

Toisen puoliajan alussa Regi Nooitmeerin ja Pesosen yhteistyö petti. Votinov oli tilanteessa paremmin hereillä ja liukui kotijoukkueen johtoon Antti Okkosen esityön jälkeen.

MYPA sai maalinsa jälkeen puhtia ja oli lähellä toistakin osumaa. Eetu Kaipion vapaapotku kolahti tolppaan 69. minuutin kohdalla.

Peli ratkesi lopullisesti kahdeksan minuuttia ennen loppua. Timi Lahti joutui kaatamaan läpiajossa olleen ex-Haka Mikko Innasen rangaistusalueella. Lahdelle punainen kortti ja MYPA:lle rangaistuspotku. Okkonen ei pilkulta erehtynyt ja näin MYPA tarrasi kiinni kauden ensimmäiseen voittoonsa.

Sasha Anttilainen kaunisteli lukemia vielä hetki ennen päätösvihellystä. Pirteästi pelannut Innanen petasi ja Anttilainen tälläsi vasurillaan pallon verkkoon.

Hakalla on nyt hetki aikaa nuolla haavojaan, sillä koskilaisten seuraava ottelu on viikon päästä maanantaina. Tehtaan kentälle saapuu tuolloin vieraaksi RoPS.

Haka: Saku Pesonen, Regillio Nooitmeer, Juuso Salonen (65. Jarno Mattila), Timi Lahti (ulosajo), Antti Ojanperä, Shane Robinson (var.), John Weckström (var.), Marco Matrone (74. Sasha Popovitch), Jaakko Juuti (65. Kalle Multanen), Mohamed Koroma, Pekka Sihvola.