Hakalle arvokkaat kolme pinnaa

Haka otti askeleen lähemmäksi liigapaikkaa kaudeksi 2011. Koskilaiset ottivat arvokkaan 2-0 –voiton Hongasta Tehtaan kentällä. Valkopaitojen sankareita olivat Regi Nooitmeer sekä Mikko Innanen, jotka viimeistelivät kotijoukkueen maalit.

Kamppailun ensimmäinen puolituntinen oli tasaista vääntöä. Maalipaikat olivat kortilla. Nooitmeerillä oli alkuminuuteilla niistä paras, mutta Hongan puolustus ehti peittämään.

Ottelun 33. minuutilla Nooitmeeriä ei enää saatu kuriin. Jani Kauppila ja Benito Yllaconza pelasivat lyhyen kulmapotkun ja Yllaconza keskitti pallon maalille. Nooitmeer oli mies paikallaan ja laukoi isännät johtoon.

Hakan maalin jälkeen Honka sai hieman otetta pelistä ja pallo kävi ensimmäisen puoliajan lopulla kahdesti Hakan maalin ylähirressä. Ensimmäinen kolahti Nicolas Otarun keskityksestä, toinen Haka-pakki Toni Kuivaston päästä.

Toisella puoliajalla Haka antoi Hongan hallita peliä ja puolusti kurinalaisesti. Timi Lahti ja Toni Kuivasto hoitivat näyttävästi puolustuksen keskustaa ja Saku Pesonen toimi lukkona valkopaitojen maalilla.

Pelin ratkaisu nähtiin pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Vaihdosta kentälle tullut Xhevdet Gela antoi näyttävän läpisyötön ja Mikko Innanen päästi koskilaiset piinasta.

Hakan kauden viimeinen liigaottelu on ensi viikon lauantaina Jyväskylässä. Vielä liigapaikka ei täysin varma ole, joten sunnuntaina Haka-henkisten on syytä kannustaa AC Oulua JJK:ta vastaan sekä IFK Mariehamnia FC Lahtea vastaan. Myös Tampere United saa kannatusta vieraspelissään Vaasassa.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Regi Nooitmeer (var.), Toni Kuivasto, Timi Lahti, Markus Joenmäki, Jani Kauppila, Jarno Mattila, Benito Yllaconza (72. Mohamed Koroma), Jaakko Juuti (90. Josef Chavez), Mikko Innanen, Kalle Multanen (64. Xhevdet Gela).