Hakalle makea taisteluvoitto

Haka paranteli asemiaan huimasti liigataulukossa, kun IFK Mariehamn kaatui Tehtaan kentällä 2-1. Ennen peliä koskilaiset olivat karsijan paikalla, nyt sijalla yhdeksän.

Haka joutui otteluun ilman päävalmentajaansa Sami Ristilää, joka oli vaimonsa tukena synnytyslaitoksella. Asko Jussila kantoi näin vetovastuun.

Valkopaidat menivät ottelussa johtoon 16. minuutin kohdalla 1447-päisen kotiyleisön riemuksi. Toni Lehtinen löysi pistopallolla Mikko Innasen, eikä ”Inna” erehtynyt paikastaan.

Peli oli kaikin puolin tarkkaa ja tilanteet olivat kortilla. Tunnin kohdalla kotiyleisö sai uutta riemun aihetta, kun Mate Dujilo kaatoi Jaakko Juutin rangaistusalueella. Toni Lehtinen asteli pallon taakse ja sijoitti voimalla alakulmaan.

IFK pelotteli Hakaa vielä loppuhetkillä, kun erotuomari Toni Pohjoismäki määräsi rangaistuspotkun kentän toisessa päässä. Saku Pesonen sai käsiään väliin Tamas Guborovicsin rankkariin, mutta venytys ei aivan tuottanut tulosta.

Lisäaikaa määrättiin peräti viisi minuuttia, mutta Haka oli lähempänä lisämaalia kuin IFK tasoitusta. Mikko Innanen ei kuitenkaan onnistunut tekemään toista maalia.

Hakan ottelu jatkuvat viikon päästä Kuopiossa, mutta Tehtaan kentällä pelataan jo torstaina. Tuolloin Suomen alle 17-vuotiaat kohtaavat Ranskan.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Josef Chavez, Toni Kuivasto, Timi Lahti (77. Markus Jonemäki), Jarno Mattila, Jani Kauppila, Xhevdet Gela (59. Quincy Osei), Mikko Innanen (var.), Mohamed Koroma, Jaakko Juuti (75. Kalle Multanen), Toni Lehtinen.