Haka taisteli pinnan Turusta

Hakan pelaajat osoittivat vahvaa taistelutahtoa Turussa, kun Sami Ristilän suojatit saivat kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa poikki. Tärkeä piste irtosi TPS:aa vastaan tasalukemin 1-1.

TPS oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla niskan päällä ja loi vaarallisia paikkoja tällä kertaa Hakan maalia vartioineen Saku Pesosen tontille. Tuore isä Mikko Innanen oli valkopaidoista lähinnä onnistumista, mutta Innasen kuti Niko Ikävalkon tarjoilusta meni päin TPS-vahti Henrik Moisanderia.

Heti toisen puoliajan alussa Haka onnistui. Innanen vapautti Ikävalkon maalintekoon, eikä viime aikoina hyvään vireeseen päässyt hyökkääjä paikastaan epäonnistunut. Osuma oli Ikävalkolle jo kolmas juhannuksen jälkeen.

TPS sai tasoituksensa 70. minuutin kohdalla. Regillio Nooitmeer joutui kaatamaan rangaistusalueella vikkelän Roope Riskin. Pallo vietiin rangaistuspilkulle, eikä Jonatan Johansson jättänyt tätä saumaa käyttämättä. Maali oli maajoukkuehyökkääjälle kauden seitsemäs.

Yksikin piste nosti takuulla joukkueen itseluottamusta kolmen tappion jälkeen. Tästä on hyvä lähteä haastamaan HJK:ta kauden klassikko-ottelussa. Klubi saapuu Tehtaan kentälle lauantaina ja ottelu käynnistyy kello 19.00.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jaakko Juuti (var.), Regi Nooitmeer (var.), Markus Joenmäki, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Quincy Osei, Ben Traore (88. Mohamed Komora), Mikko Innanen, Niko Ikävalko (79. Benito Yllaconza(var.)), Kalle Multanen (66. Josef Chavez).