Hakalle maukas voitto

inna2009Haka nousi jakamaan Veikkausliigan kakkospaikkaa, kun koskilaiset kaatoivat Tehtaan kentällä KuPS:n luvuin 2-1. Samalla valkopaidat saivat revanssin parin viikon takaiselle cup-tappiolleen kuopiolaisjoukkuetta vastaan.

Haka lähti peliin ilman kokenutta keskikenttäpelaaja Jani Kauppilaa. Kauppilalla on lieviä jalkavaivoja, eikä hänen kohdallaan otettu riskiä.7mikko_innanen-st

Mitenkään hohdokasta Hakan peli ei tällä kertaa ollut, mutta henki on joukkueessa niin vahva, että hieman vaisummillakin otteilla irtoaa pisteitä.

Haka meni johtoon ensimmäisellä puoliajalla, kun kymppipaikkaa pelannut Jarno Mattila petasi näyttävän hyökkäyksen jälkeen tekopaikan Antti Hynyselle ja ”Hyny” viimeisteli kauden neljännen osumansa.

KuPS tuli tasoihin 59. minuutin kohdalla, kun ex-Haka Pietari Holopainen tykitti vapaapotkusta komean maalin. Osumansa jälkeen ”Pietu” erehtyi tuulettamaan näyttävästi vanhaa seuraansa vastaan tehtyä maalia ja joutui loppupeliksi Haka-kannattajien hampaisiin.

Ottelun ratkaisu nähtiin 71. minuutilla, kun Quincy Osei vapautti Mikko Innasen läpiajoon. ”Inna” ei paikastaan erehtynyt vaan viimeisteli kauden avausosumansa.

– Hetken jo pelästyin, että pallo menee tolppaan, maalintekijä mietti.

– Ei mikään huippupeli meiltä, mutta tulipahan voitto hieman huonommallakin esityksellä, Innanen jatkoi.

Benito Yllaconzalla oli vielä lisäajalla mainio paikka ”tappaa” peli, mutta perulaisen sijoitus meni niukasti ohi maalin.

Seuraavaksi Haka kohtaa Veikkausliigassa Interin. Turkulaiset saapuvat Tehtaan kentälle viikon päästä keskiviikkona.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Josef Chavez (var.), Regi Nooitmeer, Toni Kuivasto, Jaakko Juuti, Quincy Osei, Antti Hynynen, Xhevdet Gela (64. Benito Yllaconza), Jarno Mattila (87. Markus Joenmäki), Mikko Innanen, Ik Kyoung Nam (64. Jukka Santala).