Haka nousi upeaan voittoon

02rnooitmeer_10Haka sai tappioputkensa poikki maukkaalla tavalla, kun IFK Mariehamn kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2. Koskilaisten voiton arvoa nosti se, että Sami Ristilä suojatit olivat vielä vartti ennen peliajan umpeutumista tappiolla.

Ottelu alkoi Hakan kannalta mainiosti, sillä pallo oli kotijoukkueen verkossa jo seitsemän minuutin pelin jälkeen. Regillio Nooitmeer haistoi vapaapotkun jälkitilanteen ja iski muutamasta metristä uransa ensimmäisen liigaosuman.

IFK Mariehamn tuli nopeasti tasoihin ja lähes yhtä nopeasti ohi. Peliä oli pelattu 20. minuuttia, kun Sebastian Strandvall karkasi koskilaisten puolustukselta ja sijoitti pallon tarkasti ohi Janne Korhosta tuuranneen Saku Pesosen.

Vain pari minuuttia tästä ja pallo oli uudemman kerran Hakan verkossa. Hakan puolustus uinahti ja Ekhiabhi Okodugha pääsi lyömään lähietäisyydeltä isännät johtoon

Pitkään näytti siltä, että Haka ei sillasta nouse, mutta Ik Kyoung Nam oli toista mieltä. Ottelukellossa oli 78. minuuttia, kun Nam nousi röyhkeästi IFK-puolustuksen keskeltä ja tempaisi pallon maalin kattoon.

Voittomaali syntyi rangaistuspotkusta, kun Jukka Santala joutui 85. minuutilla IFK-puolustuksen jyräämäksi. Antti Hynynen asteli pallon taakse ja sijoitti tarkasti koskilaisille kolme pistettä tuoneen osuman.

Lähtökohdat eivät olleet Hakalle helpoimmat, sillä Quincy Osei oli pelikiellossa, Ben Traore omissa häissään ja Janne Korhonen pikkuvaivojen vuoksi vaihtopenkillä.

Hakan seuraava liigaottelu on viikon päästä maanantaina KuPS:n vieraillessa Tehtaan kentällä.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Josef Chavez, Regillio Nooitmeer, Toni Kuivasto, Jarno Mattila (78. Xhevdet Gela), Jaakko Juuti, Jani Kauppila, Antti Hynynen, Benito Yllaconza (65. Mikko Innanen), Kalle Multanen (78. Jukka Santala), Ik Kyoung Nam.