Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haluaa palata voittojen tielle keskiviikkona Tehtiksellä

Hakan viiden ottelun tappioton putki katkesi tylyllä tavalla sunnuntaina Turussa, kun Turun Palloseura oli parempi Ykkösen kahdeksannen kierroksen ottelussa maalein 3-0. Kauaa ei Haka kuitenkaan joudu odottelemaan mahdollisuutta palata voittojen tielle, sillä Ykkösen ensimmäinen kolmannes päättyy Hakan osalta keskiviikkona.

Vastustajaksi keskiviikkona saapuu Vasa IFK, jonka alku Ykkösessä on ollut mollivoittoinen. Kahdeksasta ottelusta on irronnut ainoastaan yksi voitto ja viisi pistettä. Se tarkoittaa Ykkösen sarjataulukossa yhdeksättä sijaa. Haka putosi sunnuntain jälkeen tauon jälkeen taulukossa pykälän alaspäin ja löytyy tällä hetkellä 12 pisteen saaliillaan viidenneltä sijalta.

Hakan päävalmentaja Kari Martonen muistuttaa kuitenkin, että edellisellä kierroksella vaasalaiset saivat nipistettyä tasapelipisteen sarjan kärkipäähän rynnistäneeltä sarjanousija PS Kemiltä ja se on varmasti omiaan luomaan lisää virtaa keskiviikon vierasleiriin.

Vaikka VIFK-ottelu tuleekin vastaan nopeasti TPS-ottelun jälkeen, on Martonen ehtinyt tutkimaan VIFK:n joukkuetta muutenkin kuin tulosten valossa.

– VIFK:lla on nälkäinen, innokas ja yhtenäinen joukkue, josta löytyy niin Veikkausliigakokemusta kuin nuoriakin kundeja, jotka ovat pelanneet paljon Kakkosta ja nyt kabinettinousun myötä ovat varmasti halukkaita näyttämään, että pystyvät pelaamaan myös sarjaporrasta korkeammalla, Martonen analysoi.

 Haka puolestaan hakee virtaa tekemiseensä TPS-ottelun kautta. Halu näyttää, että Haka pystyy pelaamaan voittavaa jalkapalloa, on kova.

– Maanantaina kävimme TPS-ottelua läpi ja kaivoimme sieltä ne hyvät asiat mukaan VIFK-ottelua varten. Kyllä joukkueesta huomaa, että me olemme hyvinkin halukkaita pyyhkimään TPS-ottelun keskiviikkona pois mielistä lopullisesti, Martonen pohtii.

Hakan kokoonpanotilanne VIFK-otteluun on Kasperi Liikosen verran heikompi TPS-otteluun verrattuna.

– Kassun korttitili täyttyi Turussa, joten hän on pelikiellossa keskiviikkona. Pitkäaikaispotilaita ei nähdä vielä kokonpanossa ja Niilo Mäenpää sekä Lauri Hakanen ovat edelleen U18-maajoukkueen mukana, joten myös he ovat poissa kokoonpanosta, Martonen päättää.

 

Hakan ja VIFK:n välinen Ykkösen ottelu alkaa Tehtaan kentällä keskiviikkona 17.6. klo 18.30. Matsietkot pelataan ravintola Stellassa klo 16.30 alkaen ja jälkipelit Tehtiksen Paviljongilla välittömästi ottelun päätyttyä.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT