Haka hallittuun 2-0 -voittoon

Hakan Petri Viljasella on alkamassa neljäs kausi valkopaitojen riveissä. Tähän mennessä avausmaali on kiertänyt topparia, mutta nyt ei enää. Viljanen survoi Hakan ensimmäisen osuman Liigacupin ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Myös Mikko Innanen onnistui, joten Haka piti pisteet Koskissa lukemin 2-0.

innasen_nilkka2Viileissä olosuhteissa pelattu kamppailu oli alkuun varsin tasainen ja huippupaikat jäivät ennen taukoa vähiin. Valeri Minkesen keskityksistä tulivat tiukimmat tilanteet, mutta Henri Sillanpää VPS.n maalilla ei loistotorjuntoja joutunut esittämään.

Toinen 45-minuuttinen oli huomattavasti vauhdikkaampaa ja Haka maali roikkui pitkään ilmassa. Jani Kauppila pääsi tykittämään kahdesti rangaistusalueen rajalta. Ensimmäisen kudin Sillanpää venytti alakulmasta ja toisen Kauppila tempaisi yli vieraiden maalin.

Viljanen sai pallon jo kertaalleen VPS:n verkkoon 68. minuutin kohdalla, mutta tuo osuma hylättiin paitsiona. Viisi minuuttia myöhemmin lippu ei enää noussut, kun Minkenen antoi tarkan vapaapotkun takatolpalle.

– Pallo pomppi sopivasti ja siitä sain sen maaliin asti survottua. Ei tämä maalinteko tosiaan ihan jokapäiväistä ole. Treeneissä sentään on joskus onnistunut, maalintekijä naurahti.

Viljasen maalia seuranneesta hyökkäyksestä VPS oli tasoittaa pelin, mutta Pekka Kainun sihti ei ollut kohdallaan. Lopullisesti vierasjoukkueen pyristelyt päätti Mikko Innanen, joka pääsi yksi läpi Mika Mäkitalon esityön jälkeen. Innanen tempaisi pallon voimalla ohi Sillanpään.

Hakan päävalmentaja Olli Huttusen mukaan pelissä nähtiin jo niitä elementtejä, joita harjoituksissa on hiottu.

– Saimme puolustuspelin kuntoon ja sitä kautta varmuutta tekemiseemme. Tämä oli tasapainoinen suoritus koko joukkueelta, Huttunen kiitteli.

VPS:n luotsi Tomi Kärkkäinen myönsi, että loppua kohti parantanut Haka ansaitsi voittonsa.

– Peli huononi meillä huomattavasti toisella puoliajalla. En tiedä oliko sillä osuutensa, että tämä oli meille kolmas peli kahdeksaan päivään, Kärkkäinen tuumi.

Haka esitteli kamppailussa uuden pelaajan, kun korealainen Hojin Lee luuti vasemman puolustajan paikalla ensimmäisen puoliskon. Lee osoitti jo tuona aikana, että potentiaalia löytyy. Pari kertaa hän piti taustanousuillaan vaasalaisten puolustusta tiukoilla.

Hakan seuraava kotiottelu on jo lauantaina. Tuolloin kello 14.15 Saharan tekonurmella pelattavassa ottelussa on vastassa HJK.

Hakan kokoonpano: Saku Pesonen, Jari Nikkilä (83. Abdullahi Ishaka), Petri Viljanen, Pietari Holopainen, Hojin Lee( 46. Markus Joenmäki), Jani Kauppila, Mika Mäkitalo, Sebastian Strandvall, Nicolas Kivistö (56. Mikko Innanen), Valeri Minkenen, Antti Hynynen.