Minkenen laukoi Hakan jatkoon

Haka selvitti Suomen Cupissa tiensä kahdeksan parhaan joukkoon kukistamalla JJK:n Tehtaan kentällä lukemin 2-1. Ottelu ratkesi vasta muutama minuutti ennen pelin päättymistä, kun Valeri Minkenen iski rangaistuspilkulta koskilaisten voittomaalin.

Haka meni johtoon 14. minuutin kohdalla. Minkenen antoi tarkan kulmapotkun ja erikoistilanteiden ekspertti Pietari Holopainen puski pallon tarkasti alakulmaan.

Hakan hallitsi selvästi ensimmäistä puoliaikaa, mutta ei pystynyt paikoistaan tappamaan peliä. JJK:n tasoitus syntyi, kun toinen puoliaika oli vanhentunut 12. minuuttia. Elokuun alussa Hakaa kahdella onnistumisellaan kiusannut korealaishyökkääjä Kyung Il-Nam oli päineen asialla ja Janne Korhonen jäi Hakan maalilla voimattomaksi.

Tasoituksen jälkeen JJK sai pelijuonesta kiinni, mutta Olli Huttusen suorittamat kaksi vaihtoa käänsivät pelin suunnan. Kalle Multanen ja Sami Ristilä toivat voimaa koskilaisten hyökkäystyöskentelyyn. Ristilä tosin loukkasi pohkeensa muutama minuutti ennen pelin päättymistä.

Ratkaiseva rangaistuspotku syntyi sen jälkeen, kun Holopainen kaadettiin rangaistusalueella. Minkenen ei täplältä erehtynyt, vaan laukoi pallon hallitusti verkkoon.

Nyt Hakalla on edessä lyhyt tauko, sillä Veikkausliiga jatkuu maaotteluiden vuoksi vasta sunnuntaina 13.9. Suomen cupin puolivälierät pelataan torstaina 1.10.

Hakan kokoonpano: Janne Korhonen, Juuso Salonen, Pietari Holopainen, Markus Joenmäki, Jarno Mattila, Jani Kauppila, Sebastian Strandvall, Mikko Innanen, Valeri Minkenen, Antti Hynynen (65. Sami Ristilä (85. Mika Mäkitalo), Niko Ikävalko (65. Kalle Multanen)09minkenen